image

Закарпатцям від «HR-кав'ярні»: 6 умов для якісної роботи працівників

25 квітня в Ужгородському прес-клубі відбулася зустріч Львівського клубу менеджерів із персоналу “HR-кав'ярня”, на якій розповідали про ефективне управління персоналом. Кореспондент ProZak теж відвідав цей захід, та записав кілька корисних порад з того, які умови необхідно створити у компанії, щоб працівник показував найкращі результати.

Бренд роботодавця

Погано, коли людина іде до вас працювати тільки через те, що їй потрібні гроші. Добре - це коли працівник йде до вас через те, що чув про вашу компанію і мріє працювати саме у вас. У першому варіанті — працівник буде просто відробляти свою норму без певного ентузіазму. У другому головним для нього буде те, що він працює саме у вас.

До того ж, якщо ваша компанія є брендовою — до вас будуть боятися потрапити менш досвідченні та мріятимуть потрапити більш досвідчені працівники. 

 

Рекрутинг

Процес пошуку нових працівників не дуже складний. Але шукаючи кандидата на робоче місце, необхідно створити не тільки перелік певних вимог до вакансії, а й портрет ідеального кандидата. Окрім навичок та кваліфікації, бажано, щоб людина, яку ви шукаєте, розділяла й ті цінності, які розділяєте ви та ваші працівники. Тому необхідно дізнатися не тільки про те, що потенційний кандидат вміє, але й про те, що він любить, та чим цікавиться. 

 

Адаптація

Перш ніж новий працівник почне виконувати свої обов’язки, адаптуйте його до того середовища, де він буде працювати. Працівник повинен знати, що і як він має робити, кому підпорядковується, а хто підпорядковується йому, скільки існує відділів, який відділ чим займається, і до кого він може звернутися, коли йому щось потрібно.

Якщо пропрацювавши тиждень, робітник почувається так, ніби працює вже цілий рік, то він є адаптованим. 

 

Корпоративна культура

Якщо хаос не можна впорядкувати — очольте його. Необов'язково встановлювати суворі правила та заганяти усіх в однакові рамки.

Якщо хтось працює краще не тоді, коли він приходить на дев'яту ранку і йде о шостій, а тоді, коли працює з дванадцятої до десятої вечора, дайте йому цю можливість. Якщо вашим працівникам краще вирішувати важливі питання не на нараді, а на кухні за кавою, або у курильні — нехай так і залишається. 

 

Мотивація

Чим більше працівник мотивований, тим кращі результати він дає.

Для того, щоб знати, чим мотивувати свого працівника, необхідно знати та розуміти те, що йому цікаво.

Наприклад, якщо вам необхідно відправити когось у інше місто, і ви знаєте, що один з ваших працівників любить подорожувати, обирайте саме цю людину, а не ту, хто зараз має найменше роботи, але подорожувати не любить.

 

Навчання

Який працівник досвідченіший? Той, хто п'ять років перекладав папір з місця на місце, чи той, хто робив те ж саме два роки, тільки паралельно вивчав нові практики, які потім реалізував у своїй роботі? Звичайно другий варіант.

Якщо людина довго працює на одному місті і робить постійно одну й ту саму роботу, вона не підвищує свою кваліфікацію, не переймає досвід від спеціалістів з інших компаній та міст, її рівень не зростає.

Приділяючи увагу навчанню ваших працівників ви перш за все робите краще для себе, тому що підвищуючи рівень їхньої кваліфікації, ви вдосконалюєте результати вашої компанії.

 

Федір Попадюк для ProZak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com