image

Генпрокуратура, як і Коломойський, не змога оскаржити приватизацію Закарпаттяобленерго

Господарський суд Києва залишив без розгляду позов Генерального прокурора про визнання недійсним продажу 50% ПАТ "Закарпаттяобленерго". Про це свідчить ухвала Госпсуду м.Києва, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, прокуратура стверджувала, що Кабмін неправомірно встановив додаткові умови до конкурсу, що суперечать закону про приватизацію держмайна, внаслідок чого обмежено коло потенційних учасників торгів.

Неконкурентні умови призвели до неефективних торгів із незначним невигідним для держави підвищенням ціни продажу пакета акцій зі стартової ціни 135 млн грн. лише до 140,7 млн грн.

12 травня прокурора зобов’язано надати суду документальні докази на підтвердження можливості одержання державою більш вигідної ціни від продажу пакету акцій ПАТ "Закарпаттяобленерго". Але докази так і не були подані. Тому суд не зміг розглянути позов і залишив його без розгляду

При цьому суд відзначив, що прокурор не навів жодної поважної причини, з якої позов не забезпечено доказами.

Нагадаємо, Генпрокуратура звернулась до суду з цим позовом 3 квітня. Також ГПУ подала аналогічні позови про визнання незаконним відчуження державних пакетів акцій "Дніпроенерго" та "Донбасенерго".

Як ми повідомляли, паралельно приватизацію "Закарпаттяобленерго" оскаржує інвестиційна компанія "Бізнес-Інвест" з групи "Приват" Ігоря Коломойського. Наразі "Бізнес-Інвест" вже програв першу інстанцію та апеляцію.

Нагадаємо, що у 2012 році 50% "Закарпаттяобленерго" купило ТОВ "Енергетична Україна ТВ" Ігоря Тинного, бізнес-партнера Івана Фурсіна, пов’язаного з екс-главою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com