image

Головним аеропортом Закарпаття стане аеропорт у Мукачеві

Потуги нинішнього керівництва аеропорту Ужгорода та обласної влади щодо розвитку ужгородського аеропорту і збільшити кількість рейсів є марними 

Відновлення роботи ужгородського аеропорту було дуже важким. Це було завданням  тодішнього президента Петра Порошенка. Аеропорт з великими труднощами такі відновили і нині він приймає єдиний рейс з Києва тричі на тиждень.

Колись мер Мукачева Андрій Балога пожартував, що Мукачево може взяти на баланс ужгородський аеропорт і це розізлило колишнього голову ОДА Геннадія Москаля. Москаль навіть почав війну проти Мукачева і намагався відібрати від цього міста залишки колишнього військового аеродрому. Але ці прагнення Москаля були марними. 

Але найбільше деяких закарпатських політиків та чиновників налякала заява вже колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Омелян сказав, що відновлений аеропорт в Ужгороді буде тимчасовим і його закриють, бо головним аеропортом Закарпаття стане аеропорт у Мукачеві. І це при тому, що там взагалі нічого вже не залишилося. 

Хоча, мукачівська влада активно шукає інвесторів на створення на території колишнього аеродрому бізнес-хабу. Проект було презентовано ще у 2016 році на бізнес-форумі у Мукачеві. Тоді директор архітектурної компанії «Укр-Дизайн-Груп» Ігор Кузьмак презентував майстер-план розвитку території південної частини міста Мукачево, яка включає колишній аеродром. Там заплановано зробити ціле бізнес-містечко і Мукачево може отримати хороші інвестиції у разі реалізації проекту.

 

Пройшло трохи часу і здавалося б, слова Омеляна були тільки словами. Але ж ні. Тепер вже заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк у Facebook підтвердив, що аеропорт у Мукачеві таки будуватимуть. Є відповідна постанова уряду і роботи вже почнуться з наступного року. 

Уже навіть була спільна нарада представників уряду, представників Повітряних сил збройних сил України, державіаслужби та мукачівської влади. Власне влада Мукачева пообіцяла, що також докладеться до залучення інвестицій у проект відновлення аеропорту.

Після відкриття аеропорту у Мукачеві про аеропорт в Ужгороді можна буде забути. Бо він через своє прикордонне розташування є занадто затратним для держави. 

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com