image

Коломойський не зміг скасувати приватизацію Закарпаттяобленерго

Господарський суд Києва відхилив позов компанії Бізнес-Інвест, яка входить до групи Приват бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, про визнання незаконної приватизації в 2012 році 50% енергопостачальної компанії Закарпаттяобленерго, переможцем якої стала компанія Енергетична Україна ТВ (Київ), підконтрольна російському підприємцю Олександру Бабакову (група VS Energy). Про це йдеться в рішенні суду від 10 квітня, оприлюдненому в єдиному судовому реєстрі, повідомляє Bin.ua.

Згідно з матеріалами справи, Бізнес-Інвест наполягала, що Енергетична Україна ТВ не мала права брати участь у конкурсі, оскільки не відповідала умовам приватизації, встановлених Кабінетом Міністрів. По-перше, компанія не здійснювала виробництво, передачу та постачання електроенергії протягом трьох останніх років в обсязі не менше 30% обсягу Закарпаттяобленерго. А по-друге, компанія не володіла протягом трьох років понад 50% статутного капіталу юросіб, які здійснюють таку діяльність.

Але цей привід суд не прийняв до уваги.

"Енергетична Україна ТВ змогла взяти участь у конкурсі завдяки тому, що напередодні публікації про його проведення, корпоративні права компанії були придбані Житомиробленерго", - йдеться в опублікованому рішенні.

Крім того, Бізнес-Інвест стверджує, що договір з ФДМ був укладений внаслідок обману, так як при проведенні конкурсу Енергетична Україна ТВ не повідомила фонд про те, що метою участі в приватизації є подальша опосередкована передача прав на придбаний пакет акцій іноземної компанії, яка не відповідає додатковим умовам участі в конкурсі (через кілька місяців після приватизації група VS Energy продала Закарпаттяобленерго структурам Івана Фурсіна та Сергія Льовочкіна, - Bin.ua).

У ході судового засідання ФДМ не підтримав вимоги Привата. Фонд просив суд застосувати позовну давність у розгляді даного спору, оскільки трирічний термін, коли компанія могла звернутися до суду, вже закінчився. В результаті суд відмовив Бізнес-Інвесту в задоволенні позову в повному обсязі.

21 квітня мало відбутися засідання Окружного адміністративного суду Києва за позовом вже Генеральної прокуратури, яка також вимагає визнати незаконною приватизацію Закарпаттяобленерго.  Як стало відомо нашому виданню Prozak.info, суд перенесено на 12 травня.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com