image

На Берегівщині почалося будівництво крупного деревообробного підприємства та логістичного центру

У Батьові на Берегівщині заклали символічну капсулу, яка символізує початок будівництва крупного підприємства

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Разом з інвесторами Коростенським заводом МДФ, Українською холдинговою лісопильною компанією та Батівською громадою заклали символічну капсулу під будівництво одного з найбільших підприємств деревообробної галузі України – виробничо-перевантажувального комплексу «БФ ТЕРМІНАЛ».

У найближчій перспективі він сформує новий кластер у регіоні й дасть потужний імпульс для розвитку наших громад і територій.

Над цим проєктом наші команди працювали в найважчий для країни час. Ми довели інвестору, що є надійними партнерами та разом із громадою готові створити найкращі умови для інвестицій і розвитку виробництва на кожному з етапів. Одночасно ми поставили крапку у штучно навʼязаному десятиліттями наративу про так звану безперспективність Закарпаття як регіону з високою часткою виробничої сфери.

Компанії, котрі вкладають у наш регіон близько 8 млрд грн, здійснюють свою діяльність в Україні та залишаються лідерами з ринковою часткою більше 30%. Продукція має належні сертифікати, власну торгову марку й експортується більш ніж у 30 країн світу.

Одним із їхніх великих замовників є відома міжнародна компанія IKEA, з якою налагоджене взаємовигідне співробітництво.

Проєкт передбачає створення логістичного та виробничого кластера в Батівській громаді, основним видом діяльності якого буде перевезення, обробка деревини й експорт кінцевої продукції з високою доданою вартістю. На заводі будуть встановлені сучасні автоматизовані та високоефективні технологічні лінії німецьких компаній.

347242108_680641903824472_6494797520511656660_n

На початкових етапах підприємство забезпечить близько 2 тис. робочих місць з перспективою збільшення кількості до 4 тис. робочих місць пропорційно до зростання обсягів замовлень та розширення виробничої інфраструктури. Заробітна плата працівників залежно від кваліфікації стартуватиме від 20 тис. грн.

Виробництво на Закарпатті й багатомільйонні інвестиції дозволять збільшити виробничі потужності компанії до 700 тис. куб. м на рік і вийти на перспективні ринки Азії та Африки, забезпечивши передові технологічні можливості для випуску продукції нового формату, а встановлення додаткової лінії суттєво збільшить питому вагу експортних продажів у структурі реалізованих товарів.

Водночас проєкт створить умови для подолання викликів щодо зміни логістичних шляхів через перекриття агресором морських портів України, та підвищення пропускної спроможності західних прикордонних переходів, пов’язаної передусім із необхідністю зміни ширини колії, - розповів Віктор Микита.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com