image

Смерть гіганта-годувальника: фоторепортаж з руїн заводу "Селена" в Міжгір'ї

Ми продовжуємо серію фоторепортажів із підприємств, які колись були годувальниками тисяч закарпатців і головними бюджетонаповнювачами районів. Нині це тільки руїни. Сьогодні фоторепортаж із ВАТ "Селена" в Міжгір'ї.

Це колись потужне підпримство було побудоване наприкінці 70-х років при СРСР і давало роботу тисячам людей Міжгірщини.

Виробничі площі підприємства "Селена" складають 10400 метрів квадратних. При СРСР тут складали верстати та іншу техніку. Ще в часи незалежної України до 1996 р. підприємство виготовляло мікродвигуни постійного струму (9В, 12В) для електро-приводу дитячих іграшок, друкарських пристроїв , касових апаратів, відеомагнітофонів та головки динаміків (0,5-ГШ-2).

Згодом тут все занепало. Очстанні збори акціонерів ВАТ "Селена" ще відбулися наприкінці 2011 року і тоді ВАТ перетворили в товариство з додатковою відповідальністю. Наразі територія та залишки цехів знаходяться в приватній власності, в одному з цехів розливалося пиво "ZIP", зараз пиво варить інший пивовар. І це єдиний цех, який ще функціонує на колись такому потужному підприємстві. Поруч з цехом ще залишилося не зовсім добите приміщення, де облаштовано невеличкий гуртожиток.

Якою буде подальша доля "Селени" сказати важко. Частину території влада Міжгір'я вирішила забрати під житлове будівництво. А між приватними власниками території триває юридична суперечка.

З фотографій видно, що колишні цехи та інші приміщення фактично не піддаються реконструкції, тому потенційного інвестора може зацікавити хіба що територія, яка прилягає до річки.

Про смерть гіганта-годувальника вертолітного заводу в Дубовому читайте тут.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com