image

Віктор Микита: Закарпаття об’єктивно лідирує в Україні за темпами зростання ВВП

Влада Закарпаття поставила перед собою амбітні плани вивести область із дотаційної на прибуткову

Наразі це вдається.

Як повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, протягом тридцяти років говорити про те, що Закарпаття може бути не дотаційним регіоном, вважалося популізмом. Наша область була на 79% дотаційною.

"Для нас важливо було кардинально змінити «правила гри», заклавши в основу ефективність використання ресурсів, нових технологій та розвиток сфер, спрямованих на задоволення різноманітних потреб місцевих мешканців, використання професійного потенціалу населення і, як результат, – підвищення добробуту й рівня життя кожної окремої сім’ї", - написав Микита на своїй сторінці у Фейсбук.

І результат не забарився.

Зараз наша область об’єктивно лідирує в Україні за темпами зростання ВВП, фактичних надходжень до загального фонду та за темпами надходжень ПДФО, - каже керівник краю.

Одним із елементів такого успіху є те, що на Закарпатті значно зросла частка виробництва. Внутрішні інвестори оцінили потенціал Закарапття, економічний клімат, перевели сюди свої виробничі потужності. Все це сприяє вирішенню проблеми зайнятості населення в регіоні та надходжень у бюджет.

Як приклад Віктор Микита навів високотехнологічне підприємство Сентравіс, яке виготовляє в Ужгороді безшовні труби.

Керівник області відвідав це підприємство і було домовлено про нові напрямки співпраці та розширення потужностей заводу.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com