image

Які насправді підприємства побудували в Закарпатті в період після Майдану (ІНТЕРАКТИВНА КАРТА)

Ситуація з відкриттям нових виробничих потужностей в Закарпатті вкрай погана

Не відомо за чиєї ініціативи, але, скоріше за все, урядової, було створено інтерактивну карту, на якій зазначені всі підприємства, які були відкритті в період від початку 2015 року і до нині.

Як не дивно, але на цій карті в нашій області також відображено кілька підприємств. 

Це асфальтний завод на Мукачівщині, сміттєпереробний завод на Берегівщині, невеличка сонячна станція на Ужгородщині і... завод "Ядзакі".

Мало того, що у порівнянні з іншими областями Закарпаття виглядає досить слабо, так ще й завод, який тут вже працює дуже давно включено у список таких, що відкрилися після 2015 року...

Останнім часом у нас дійсно дуже погано з відкриттям нових виробничих потужностей. Багато надій було на спеціальну економічну зону, однак уряд не хоче, щоб деякі регіони в Україні жили за спеціальними економічними умовами, хоча це є світовою практикою. 

Заради справедливості ще можна сказати, що на карті не позначене ще одне невеличке виробництво - у вересні минулого року у селі Нове Давидково було відкрите невеличке підприємство з німецькими інвестиціями по пошиттю чохлів для автомобілів. Але це мізер. 

 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com