image

Яких працівників шукають банки

Вже сьогодні на одну вакансію претендує 4-5 претендентів. Пошук роботи ускладнюється тим, що до фахівців банківської справи висуваються досить серйозні вимоги. Серед них вища освіта в сфері економіки або фінансів, досвід роботи 1-3 роки, впевнене знання іноземних мов, законодавства та положень НБУ, а також спеціальних комп'ютерних програм.

До Дня банківського працівника Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна пропонує добірку найбільш цікавих вакансій. 

ПриватБанк шукає Менеджера з обслуговування корпоративних клієнтів. Претендентам обіцяють просування по кар'єрних сходах до керівника відділення і зарплату на 15% вище, ніж в інших банках. Основні вимоги: вища освіта, володіння навичками активних продажів і проведення презентацій, досвід роботи від 1-го року. В обов'язки нового співробітника буде входити пошук та залучення клієнтів; організація зустрічей; активний продаж продуктів і послуг банку (корпоративні рахунки, зарплатні проекти, депозити, кредитні картки). Банк надає своєчасну зарплату від 7 000 грн, адаптаційну надбавку в перший місяць роботи, офіційне працевлаштування та повний соціальний пакет.

Банк Михайлівський запрошує на роботу Спеціалиста відділення з вищою освітою, досвідом роботи від півроку і знанням законодавства України у сфері банківської діяльності. Перелік обов'язків невеликий: залучення клієнтів у відділення банку, консультації та продаж продуктів, укладення договорів. Майбутньому співробітнику обіцяють конкурентні умови праці, оплачувану відпустку та можливість кар'єрного росту.

У фахівців, які вміють залучати не тільки клієнтів, але і партнерів, є шанс зайняти посаду Спеціалиста по залученню партнерів. Співробітникові належить здійснювати пошук і проводити переговори з потенційними партнерами / клієнтами роздрібного та малого бізнесу; вести базу даних залучених партнерів і клієнтів; брати участь в проведенні рекламних заходів щодо просування роздрібних продуктів Банку. Окрім стандартних вимог до банківських працівників, вакансія включає: навички ведення переговорів, планування та реалізацію заходів, спрямованих на підвищення ефективності продажів банківських продуктів. Заробітна плата від 7 000 грн.

Credit Agricole Bank оголошує конкурс на вакансію Головний спеціаліст по управлінню фінансовою безпекою. Від претендентів вимагається: від 2-х років роботи у банківській сфері на позиції аудитора, економіста або спеціаліста з фінансового моніторингу; вміння писати звіти і створювати презентації; знання англійської мови на рівні Advanced. Плюсом для претендента буде знання французької. Компанія пропонує стабільну роботу в одній із провідних банківських груп Європи; соціальний пакет та медичне страхування; участь у проектах кадрового резерву банку та можливість кар'єрного росту.

Претендентам з економічною освітою, які бажають працювати в банківській сфері, підійде вакансія Головного економіста Централізованого бек-офісу. Головним обов'язком працівника буде проведення операцій з видачі та супроводження кредитів корпоративного бізнесу. Успішний кандидат повинен відповідати наступним критеріям: стаж роботи на аналогічній посаді не менше 1-го року, вільне володіння українською, російською та однією з іноземних мов, аналітичні здібності. Бонусами для майбутнього співробітника можна вважати офіційне працевлаштування, стабільну заробітну плату + премії, оплачувані відпустку та лікарняні, індивідуальні та командні мотиваційні програми.

Для бажаючих працювати з приватними vip-клієнтами відкрита вакансія Експерта з приватного банкінгу. Перед співробітником постане завдання сприяти збільшенню обсягів депозитів, інвестиційних продуктів та комісійного доходу; виконання бюджетних показників бізнесу «Private Banking»; моніторинг, організація та участь у заходах з метою залучення потенційних клієнтів приватного банкінгу; продаж клієнтам банківських продуктів. Банк гарантує: можливість професійного та кар'єрного зростання; медичну страховку, включаючи послуги стоматолога; внутрішні тренінги і додаткові дні відпустки за можливі додаткові години роботи.

Пошукачам з магістерським ступенем в області економіки і хорошим знанням англійської підійде вакансія Business development manager /customer relationship manager. Кандидат з досвідом роботи у банківській сфері від 5-ти років може претендувати на цікаву роботу в дружньому колективі, конкурентну заробітну плату + бонуси, медичну страховку і кар'єрне зростання. Знання турецької, французької або німецької мови стане перевагою.

ProCredit Bank відкрив вакансію Спеціаліст банку / Стажер. У молодих фахівців без досвіду роботи є можливість взяти участь в міжнародній програмі для учасників з різних країн Групи ПроКредит. Вас можна вважати потенційним банківським працівником, якщо у Вас є вища освіта будь-якої спеціальності, Ви можете висловити свої власні ідеї, зрозуміти різні точки зору та поділитися своїми знаннями, а Ваша англійська на рівні Intermediate або Advanced. Тривалість програми: 6 місяців. Банк оплачує житло, транспортні витрати, візу та харчування. Теоретична частина навчання буде проходити в Болгарії, тому наявність закордонного паспорту є обов'язковою умовою. Після успішного проходження стажування учасники мають можливість працювати в Україні.

Фахівці, які бажають працювати з електронними платежами, можуть відправити резюме на вакансію Головний спеціаліст відділу супроводу операцій з електронними платіжними засобами. Вимоги до претендентів: вища економічна освіта; стаж роботи в банківській системі за відповідним напрямом не менше 3-х років; знання нормативної бази НБУ та законодавства України. Обов'язковою умовою є вільне володіння програмними продуктами з використанням платіжних карт «АБС Б2». Банк Юнісон пропонує конкурентну заробітну плату, можливість професійного і кар'єрного зростання, а також динамічну роботу в колективі, який розвивається.

У Дніпропетровську відкрита вакансія Директора відділення Альфа-Банку. Від претендента на керівну посаду вимагається вища економічна освіта; досвід роботи в банку від 5-ти років і директором відділення від 3-х років; вміння вести переговори та управляти персоналом; успішний досвід щодо збільшення обсягів продажів; лідерські якості та комунікабельність. Функціонал керівника буде включати: проведення переговорів і презентацій; організацію і контроль роботи відділення; аналіз та вдосконалення принципів роботи; підбір, навчання і розвиток співробітників.

 

Дані були отримані в результаті аналізу бази вакансій Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна в травні 2015 року.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com