image

Закарпатські виробники аграрної продукції можуть отримати гранти від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН

Йдеться передусім про бізнес, котрий спеціалізується на виготовленні гуцульської овечої чи коров’ячої бриндзі, меду й вина, підкреслив Василь Іванчо - заступник голови Закарпатської ОВА.

За його словами, саме ці продукти є популярними в нашому регіоні, тож додаткова фінансова підтримка тільки сприятиме подальшому розвитку.
Загалом для особистих селянських господарств передбачені гранти до 10 тисяч доларів, а для малих та мікровиробників, кооперативів, асоціацій – до 25 тисяч доларів. Власний внесок претендента на підтримку становитиме 10% від запропонованої інвестиції.
Спрямувати отримані кошти підприємці зможуть на придбання обладнання, виготовлення сертифікації, закупівлю продукції, маркетинг тощо.
«Сільськогосподарський сектор – одна із важливих складових економічного потенціалу. Тож це хороша можливість для нашого бізнесу продовжувати працювати, розвивати власну справу попри нелегкий час і при цьому посилювати економіку краю», – додав Василь Іванчо.
Подати заявку можна до 10 березня 2023 року через Державний аграрний реєстр (ДАР)  https://www.dar.gov.ua/,

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com