image

Заступник Закарпатського облавтодору проштовхнув фірму з орбіти росіянина Дерипаски на ремонт дороги

Вартість тендеру - понад мільярд гривень 

Як повідомляють Наші гроші, минулого тижня Укравтодор провів тендер на ремонт доріг на 1,23 млрд грн та ще 4,05 млрд на експлуатаційний догляд за трасами державного значення.

Що стосується Закарпаття, то останнім часом успішні ремонти доріг проводить фірма Онур, однак нещодавно в нашу область прибув такий собі Євген Петрошук, у якого в Києві було ряд скандалів з власною проектною фірмою. Петрошук сховався на Закарпатті, де став заступником керівника облавтодору. І відразу ж почалися незрозумілі речі з тендерами. 

На крупному тендері на ремонт траси М-25 Контрольно-пропускний пункт «Соломоново – Велика Добронь – Яноші з під’їздом до контрольно-пропускного пункту «Косино» раптово було вилучено зі списку претендентів фірму Онур. Мовляв, у документах було неправильно оформлено "банківські гарантії".

Щоб не було видно очевидної тенденції, знесли з тендеру і фірми ШБУ-77 Білоуса та ПБС Шевченка.

Але потім цим фірмам дали можливість виправити недоліки і до тендеру допустили. При цьому, тендер, звичайно ж, виграла ШБУ-77. Вартість ремонту 1,07 млрд. грн.

Ця фірма вже свого часу потрапляла у скандал. 

Її пов'язують з відомим російським олігархом Олегом Дерипаскою.

Фірма «ШБУ-77» із Броварів на Київщині вперше виграла торги. Засновником є Андрій Білоус із смт. Велика Димерка, а директором – Дмитро Соловйов.

Білоус керує ТОВ «Бітунова Україна» австрійської компанії «Бау Холдінг Бетайлігунс АГ» («Bau Holding Beteiligungs AG») та москвички Таміли Свірідової.

Також він значиться підписантом ТОВ «САТ Україна»   австрійської фірми «Штрабаг СЕ» («Strabag SE»).

Авсрійська   «Strabag SE» є головною компанією однойменного концерну, куди входить «Bau Holding Beteiligungs AG». Згідно річного   звіту за 2016 рік, чверть акцій «Strabag SE» належала кіпрській фірмі   «Rasperia Trading Ltd» із групи   «Базовий Елемент» російського олігарха Олега Дерипаски. У липні 2017 року прес-служба концерну   повідомляла, що Дерипаска та інші ключові акціонери не планують виходити з компанії.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com