image

Активісти Закарпаття не задоволені новоствореною Громадською Радою

В Ужгороді відбулися установчі збори Громадської ради при Закарпатській обласній державній адміністрації,  до якої увійшло 120 представників громадських організацій, що діють в області.

Як повідомляє Закарпатська ОДА, кандидати на посаду керівника Громадської ради при Закарпатській обласній державній адміністрації Михайло Греньо – голова Спілки підприємців Закарпаття та Олег Лукша – директор Міжнародного інституту людини і глобалістики «Ноосфера»,   представили  на зборах своє бачення  діяльності цього громадського органу.

Основне завдання ради, яке прозвучало у   виступах, вони вбачають у необхідності підвищення впливу громадськості при прийнятті рішень облдержадміністрацією вцілому та її структурними підрозділами зокрема, шляхом організації через Громадську раду, її комісії консультацій, антикорупційних експертиз проектів нормативно-правових актів,  контролю за відкритістю діяльності, організації публічних заходів тощо.

Головою Громадської ради при Закарпатській облдержадміністрації  більшістю голосів обрано Михайла Греня,  першим заступником – Олега  Лукшу, заступниками - Бориса Кузьму – голову Закарпатського обласного осередку Національної спілки художників України, Ярослава Афтанаса   – голову Ужгородської територіальної профспілкової організації Львівської залізниці, Івана Булецу – волонтера, представника  Спілки Чехословацьких легіонерів, Олексія Кіндрата – голову Регіонального відділення Українського Союзу промисловців і підприємців в Закарпатській області та Вікторію Лані – голову громадської організації «Товариства медичних працівників Мукачівського району.

На зібранні затверджено Положення, яким визначено функції та повноваження ради, запропоновано перелік комісій за основними напрямами діяльності, які за бажанням можуть обрати для роботи представники організацій, що ввійшли до цього громадського органу.

Однак новостворена Громадська Рада викликала критику в середовищі громадських активістів. Один із провідних активістів Євромайдану від громадського конвенту Юрій Світлик на своїй сторінці у Facebook з цього приводу написав (друкуємо без змін та скорочень):

«УРА! Нарешті відбулась ця історична подія, доленосна для всього нашого багатонаціонального краю! Сьогодні створено найгромадськішу громадську раду громадськості Закарпаття!

Найкращі представники закарпатської громади, а саме риги недобиті, шнирі медведчуківські, стукачі мусорські, жополизи всіх мастей, вата, вишивата, городські сумашедші і прочі далбайоби нарешті зробили це.

Обрали голову ради - лідера громадської думки на Закарпатті - завсідника всіх громрад усіх часів і народів Греньо...

Таким чином область вийшла в передовики цього важливого руху на шляху до світлого майбутнього: у нас уже створено 78 дурдомів ой, тобто громадських рад. І це ще не все, таваріщі - наступним етапом має бути проведення всеобласного з'їзду-симпозіуму передової громадськості Закарпатської РСР, ой, Закарпатської області на Золотій Горі у Ледиди або на дачі у Медведчука в Жденієві.

P.S. Пост не стосується тих поодиноких людей, котрі увійшли в громадські ради з надією на те, що це будуть дійсно дієві органи для контролю з боку громадськості над владою.

P.P.S.: Может это и нормально, может так и быть должно

Все, что было аморально, стало неаморально

Перестроиться не сложно, только вот ведь в чем беда

Перестроить можно рожу, ну а душу - никогда

И.Тальков (Метаморфоза)».

Згодом у коментарях під цим повідомленням Юрій Світлик ще писав:

«70% всієї цієї братії дупля вообще не ріжуть куди їх загнали і на хріна»…

«Всім треба показуху і відзвітувати наверх, мол як ми тут тісно співпрацюємо з громадськістю - находять рішал типу Желізняка і ті (не за файні очі, звичайно) організовують всенародну масову підтримку якоїсь аморфної громадськості (меню широчезне--від асоціації великої рогатої худоби до асамблеї любителів бальних танців Закарпатської області)».

Цікаво, що на це повідомлення Юрія Світлика відразу ж відреагував екс-мер Ужгорода Сергій Ратушняк, який на своїй сторінці у Facebook написав (подаємо без змін та скорочень):

«З приводу ніби щирого обурення Юрою Світликом створення громадської ради (67-ї) в Закарпатті, напічканої і ПР, і медвечуківцями, і комуняками, і антихристами окоянними.

Я прошу звернути увагу закарпатців на одну маленьку ( але ОСНОВНУ) деталь. Світлик Юра ніколи і ні одним кривим словом не читає справжніх виродків, які стоять за цими процесами і які вже 17 років не дають розвиватись Закарпаттю,- банду братів Балог. Що вказує на їх статус хазяїв неперевершеного пана Світлика.

Юра, подивись хто з ними був всі 20 років і чим закінчили. Геша і ще пара-трійка мужів і жінок -- в могилі, Кріль, Камиш... - бомжі з мільйонерів, Іванчо, Устич ... в забутті, інші тисячі - просто пішли нахер після використання. Одною з цих стежин ідеш Ти. А жаль».

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com