image

Аналітичний огляд кандидатів у депутати Верховної Ради по округу №73 з центром у Виноградові

На цьому окрузі всього зареєстровано 16 кандидатів у народні депутати. Із них 7 висунуті партіями, 9 – змагаються за місце у парламенті як самовисуванці. 

Цей округ один із найважчих у плані конкуренції. По ньому балотується один із братів Балог - Павло, але попри те, що інший брат – Іван -- є чинним нардепом по цьому округу, Павлу зайти в Раду буде дуже важко.

Сам Павло Балога є чинним нардепом. На парламентських виборах 2012 року був обраний депутатом Верховної Ради України по іншому одномандатному мажоритарному виборчому округу № 71 із центром у Хусті. У 2014 також балотувався як самовисуванець і переміг в тому ж таки окрузі №71.

Зараз Балоги вирішили запустити Павла по округу №73 і, скоріше за все, це була домовленість з нардепом Валерієм Лунченком, який не хотів мати конкурентом нікозо з Балог на окрузі з центром в Хусті.  

У цьому окрузі балотуються два Василя Брензовича.

Звичайно, що “правильним» Брензовичем є чинний депутат Верховної Ради, голова КМКС. Головний угорець Закарпаття став серйозною загрозою для самовпевнених опонентів і один із штабів вирішив зареєструвати двійника Брензовича.

Той двійник є відвертим волоцюгою і тепер лідеру угорців доведеться якось натякати своїм прихильникам, де правильно ставити галочку в бюлетенях.

Тарас Керечан – кандидат від партії «Голос», фізична особа – підприємець, безпартійний, проживає в місті Виноградів.

Микола Ковач – самовисуванець, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в селі Боржава Берегівського району. Деякі ЗМІ називають Ковача також технічним кандидатом. Скоріше за все, через співзвучність прізвища із колишнім головою КМКС та екс-нардепом Міклошом Ковачем. Мета реєстрації цього Ковача була, на думку деяких ЗМІ, також відтягнути голоси від лідера КМКС Брензовича.

Федір Костьо балотується від партії ВО «Батьківщина», у 2014 році висувався від цієї ж політичної сили. Неуспішно.

Микола Лемко - кандидат від партії «Опозиційна платформа - За життя», підприємець. Звичайно, що має досить багато прихильників, які проповідують прокремлівський курс. Свою кампанію будує як на саморекламі, так і на ображеності на опонентів, мовляв, зробили обшук у помешканні батьків дружини, або знищили агітацію і таке інше.

Іван Маргітич - кандидат від партії «Слуга народу», безпартійний. Наразі працює директором торгового комплексу «Імідж». Народився та проживає у Берегові. Розраховує не лише на голови україномовних берегівчан, але й на прихильників Зеленського на всьому окрузі. Однозначно, що складе конкуренцію топовим кандидатам.

Андрій Новіков - балотується до Верховної Ради як самовисуванець. Він є відомим правоохоронцем. Працює на посаді заступника прокурора, є начальником управління представництва інтересів держави в суді, у прокуратурі Закарпатської області. Народився на Вінничині, а зараз проживає в Ужгороді. Чому вирішив йти в нардепи по Виноградову – незрозуміло.

Олександр Нодь - намагається пройти до парламенту як самовисуванець, безпартійний. Згідно з даними ЦВК, тимчасово не працює, проживає в місті Виноградів.

Надія Онисько – також  самовисуванка. Займає посаду головної лікарки Виноградівської районної лікарні. Живе у Виноградові. Доволі популярна і впізнавана.

Владіслав Поляк – кандидат-самовисуванець. У 2010 році балотувався до Виноградівської районної ради, у 2015 – до Закарпатської обласної ради, є чинним депутатом Закарпатської облради від партії «Відродження». Його вважають одним із основних фаворитів цих перегонів. Проводить найактивнішу і найдорожчу кампанію.

Однак Владіслав Поляк навряд чи зможе пояснити походження своїх коштів. Ми розповідали про куплений ним дорогий автомобіль, який «не вписується» в задекларовані доходи. А потім був ще один скандал, коли цим автомобілем керував син Поляка і при цьому на автомобілі чомусь були проблискові маячки. Як писали тоді ЗМІ, це типові понти рагулів.

Можна також не сумніватися, що останні спецоперації проти контрабандистів на Закарпатті відіб’ються і на доходах Поляка.

Роман Роман - наразі є кандидатом у народні депутати від ВО «Свобода». Він з Хуста, але навряд чи знайде багато симпатиків націоналістів у цьому окрузі, де проживає багато угорців та русинів.

Євген Ухач - самовисуванець, фізична особа – підприємець, член партії «Українське об’єднання патріотів – «УКРОП». Мешкає у місті Виноградові.  Досить різносторонній. На ньому релігійна громада і спілка підприємців. Навряд чи виграє, але голоси у когось відбере.

Василь Чабрун – ще один виноградівець. Представляє порошенківську «Солідарність». Він доволі інтелігентна та освічена людина, але наразі у суспільства немає потреби на таких депутатів. Без шансів.

Євгеній Ярина - генеральний директор ТОВ «Експерт». Є членом Української партії «Зелена планета». Живе у Виноградові.

Аналітичний огляд кандидатів по округу №68

Аналітичний огляд кандидатів по округу №69

Аналітичний огляд кандидатів по округу №70

Аналітичний огляд кандидатів по округу №71

Аналітичний огляд кандидатів по округу №72

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com