image

Балога таки виграв у Москаля битву за облраду

Віктор Балога отримає більшість в Закарпатській обласній раді нового скликання і матиме свого голову облради

Партія Єдиний Центр Віктора Балоги набирає близько 20 відсотків на виборах до облради, що дає їм 18 мандатів. Блок Петра Порошенка «Солідарність», першим номером у якому йде нинішній голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, набере трохи більше 16% і, відповідно, 15 мандатів.

Звичайно, що мова буде йти про те, хто створить більшість в раді, до якої також пройшли партія «Відродження» -- 12% (11 мандатів), Партія Угорців України – майже 9% (8 мандатів), «Батьківщина» -- 8% (8 мандатів), Опозиційний блок – 5% (4 мандати).

Віктор Балога вже звернувся до Партії угорців та «Батьківщини» створити «демократичну більшість» в раді, що давало б 34 мандати із 64. Тобто, більше половини. Балога своїм звернення лише лукавив, бо «Батьківщина» повністю підпорядкована йому і угорці також лояльні до Віктора Балоги, бо наразі одну з партій (КМКС), які увійшли до новоствореної Партії угорців, очолює соратник Балоги, нардеп Ласло Брензович.

Саме Віктор Балога домовився з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном про те, щоб Ласло Брензович очолив свого часу КМКС, усунувши з цієї посади незручного для Балоги Міклоша Ковача.

Геннадій Москаль ще намагається применшити перемогу Єдиного Центру на цих виборах, однак реалії не на користь «Солідарності», якій тепер доведеться в раді об’єднуватися з проектом від «регіоналів» та Коломойського – партією «Відродження», якою до того ж в Закарпатті опікується один із фігурантів Мукачівського конфлікту нардеп Михайло Ланьо («Блюк»).

Що стосується Опозиційного Блоку, то ця партія не добрала трошки до того, щоб мати «золоту акцію» в раді.

Щоправда, спокійно можна говорити про те, що вибори Вікторові Балозі програв не Геннадій Москаль, а нардеп-«ударівець» Валерій Пацкан. Адже саме він очолив «Солідарність» і її виборчий штаб в Закарпатті, тому він має нести відповідальність за результат.

Ми повідомляли про те, що між Москалем та Пацканом навіть виник конфлікт і хоч як Валерій Пацкан потім переконував, що конфлікту не існує, джерела в штабі «Солідарності» говорять про зовсім інше.

Степан Форкош, Prozak.info.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com