Віктор Балога про війну на Донбасі: "Вибір невеликий – цивілізоване розлучення, або війна на роки"

Закарпатський політик на своїй сторінці у Facebook висловився стосовно війни на Донбасі.

"Якщо ми не можемо:

- забезпечити кожного призовника і мобілізованого одягом, амуніцією, засобами захисту, дієвим соціальним пакетом, бо законодавчо це питання досі не врегульовано – лише точково;

- налагодити ефективну роботу оборонпрому;

Якщо ми не хочемо:

- переводити економіку та управління країною на воєнні рейки;

- відкрито називати «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями, війну – війною, вторгнення – вторгненням.

Якщо не можемо, і не хочемо, тоді треба відверто сказати народу: морально і матеріально ми не готові до захисту своїх територій, а класти людей заради видимості боротьби – не гуманно і безвідповідально", – пише політик на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

"Але, навіть з цієї ситуації є вихід. Якщо завдяки промиванню мізків російською пропагандою, наші бійці на Донбасі почувають себе, як в Афганістані. Бо переважна більшість населення нас там не підтримує і не факт, що полюбить, якщо ми звільнимо їх від терористів, найманців і «казаків». В такому разі потрібно переходити до дипломатичного врегулювання ситуації. І сказати прямо: шансів утримати Донбас у нас мало. Вибір невеликий – цивілізоване розлучення, або війна на роки, яка ослабить державу, доб’є економіку, зробить кожного українця ще біднішим.

І винести це питання на загальноукраїнський референдум. Якщо народ до цього готовий – значить воюємо. Якщо ні – визначаємося на референдумі, що окуповані території не є частиною України, Путін не віддасть їх нам назад, як зіпсований товар. Але, в стратегічному плані ми можемо зберегти державу, зміцнити економіку, наростити сили і провести реформи. Пройде час, я впевнений, і Крим змінить своє ставлення до України, і Донбас протверезіє і попроситься назад до нас. Довго чекати не доведеться. Але, це уже буде інша історія, інший народ, інші люди. Інша Україна – сильна, могутня, розвинена держава, яку ми ще маємо шанс збудувати", – пише В.Балога.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com