image

Балога знає, як побороти клановість і корупцію на Закарпатті та в Україні

Нардеп від Закарпаття Віктор Балога, який представляє місцевий клан, у своєму пості на сторінці в Фейсбуці, написав, як боротися з клановістю й корупцією. Політик вважає, що потрібно перебусім провести аудит на всіх митницях, всіх підприємствах, причетних до розмитнення товарів. Балога вважає, що "небажання системно перекрити контрабанду по імпорту, лише цього року принесе прямі втрати для держбюджету на рівні щонайменше 120 мільярдів гривень".

"Якщо ми хочемо побороти клановість та корупцію у всіх сферах економіки, то це більше, ніж реально. Але не з допомогою заяв і пафосних виступів, а лише системною роботою.

Потрібно комплексно, за один місяць провести аудит на всіх митницях, всіх підприємствах, причетних до розмитнення товарів. До цього залучити Міністерство фінансів і одну з аудиторських компаній з Великої четвірки. Буде це Deloitte, чи PricewaterhouseCoopers, чи хтось інший – немає значення.

Бо те, що за рік роботи Банкової лише зараз виявили зловживань на мільярди гривень, говорить про одне. Ніхто з корупцією та інтересами окремих князьків, які покриваються владою по відмиванню коштів по імпорту, НЕ БОРЕТЬСЯ.

Ніхто схеми попередньої влади не зламав, а лише очолив їх по самих прибуткових напрямках. А це:

- ввезення автомобілів, чим займаються обрані, під повним прикриттям влади, сидячи на схемах по розмитненню;

- електроніка та побутова техніка, елітні гаджети;

- промислове обладнання;

- парфумерія та брендовий одяг;

- декоративні дерева та квіти;

- нафтопродукти та багато іншого.

Усім цим займаються призначені владою «імпортери». І це – справжня контрабанда, яка приносить сотні мільйонів доларів.

Вважаю, якщо дати повноваження СБУ разом з Мінфіном навести лад в імпорті, податкові діри можна закрити за місяць. Щоправда – лише за бажання президента поставити крапку в цій ганебній історії. А небажання системно перекрити контрабанду по імпорту, лише цього року принесе прямі втрати для держбюджету на рівні щонайменше 120 мільярдів гривень", - написав Балога.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com