image

Балогу арештують для його ж порятунку

Віктор Балога занадто багато знає про міжнародні мафіозні контрабандні схеми і це його біда.

Останні бравади Віктора Балоги не більше, як емоційний самозахист. Він провокативно зізнається, що фінансував «Правий Сектор», очікуючи на реакцію влади та суспільства. Він ігнорує парламентську Тимчасову слідчу комісію і привселюдно називає її членів клоунами.

Він навмисно підбурює закарпатців заявами про те, що не місце в нашому краї військовим на БТРах.

Насправді, при всій нашій повазі до цього шановного політика, все це вже не спрацьовує і всі ці заяви занадто примітивні. Над Віктором Івановичем нависла велика небезпека. Він прекрасно знав, у якій грі замішаний. Бо мова йде про транснаціональну контрабандну мафію з багатомільйонними прибутками. Розголос схем і грошового обороту від цієї контрабанди викличе питання у політиків Євросоюзу і рано чи пізно Євросоюз ініціюватиме розстеження контрабандних махінацій, у яких однозначно замішані навіть представники урядів деяких країн.

Балога був у цих схемах не був ватажком, але доволі ключовою фігурою. Принаймні, що стосується України, то валізи з мільйонами заносилися дуже високим чиновникам, які явно не захочуть розголосу про це. А що вже казати про міжнародну мафію, яка брала на себе обов’язки «збереження чесного імені» членів урядів, які були замішані у цих контрабандних схемах. Одним словом -- Балога занадто багато знав.

Що може очікувати Віктора Балогу? Достатньо пригадати сумний фінал Михайла Чечетова та Валентини Семенюк, які свого часу очолювали Фонд держмайна і  добре знали всі схеми щодо приватизації державних підприємств деякими олігархічними групами не без сприяння представників найвищої ланки влади. Вони обидва покінчили з собою. Або зробили це не самостійно.

Єдиний порятунок для Балоги може бути його ж арешт. З подальшою надійною охороною під чесне слово влади в замін на інформацію. Поки що це звучить доволі непевно, однак інші перспективи не проглядаються.

Степан Форкош, Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com