image

Брату екс-депутатки продали земельну ділянку у найбільшому парку Ужгорода

Ужгородські депутати дозволили продати без конкурсу ділянку у Боздоському парку – найбільшій зеленій зоні міста.

Продаж дозволили на засіданні Ужгородської міської ради 18 жовтня, - повідомляє видання "Ні корупції!".

Йдеься про продаж ділянки, де колись  розташовувалося кафе «Йо-ма-йо»,  брату екс-депутатки міськради Юліани Бедь.

Під час засідання стало відомо, що до проекту рішення не було жодних критичних зауважень, відтак, обранці проголосували питання в залі швидко, без дискусій і обговорень.

Міський голова Богдан Андріївзгідно з роздруківкою, за таке рішення не голосував. Натомість, проект підтримали секретар міськради від ВО «Батьківщина» Андріана Сушко, а також більшість депутатів, у тому числі від партій «Відродження», «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», ВО «Батьківщина»:

Афанасьєва Олеся, Бабидорич Валерій, Білонка Володимир, Варцаба Сергій, Вереш Павло, Горват Мирослав, Готра Віталій, Губкович Василь, Камінська Олена, Ковальський Анатолій, Козак Василь, Кулін Золтан, Ломага Юрій, Любар Віктор, Мандич Юрій, Оксьон Юрій, Пацкан Дмитро, Пономарьов Станіслав, Прозор Євгеній, Риба Андрій, Станко Юрій, Фрінт Сергій, Чурило Михайло, Шанта Сергій, Шевчук Григорій, Якубик Іван.

Не голосували за продаж землі у парку чотири депутати:
Богуславський Роман, Борисенко Олександр, Ігнат Олександр, Росада Іван.

На питання автора матеріалу після закінчення засідання мер Богдан Андріїв не дав однозначної відповіді, чи накладе вето на продаж землі у парку. Втім, наступного дня через прес-службу журналісту надано деталізовану відповідь. З неї випливає, що у цьому питанні нема порушень закону, зокрема – ділянка не знаходиться в межах природно-заповідного фонду.

Тож, у підсумку, міський голова Ужгорода не наклав вето, документ 24 жовтня оприлюднений на сайті міськради як  рішення №418.

Цитуємо відповідь прес-служби Ужгородської міськради щодо ситуації, яку надано автору:

«Земельна ділянка площею 0,0938 га по вулиці Боздоський парк, 2 у гр. Гаврилка В.П. перебуває в оренді згідно з рішенням міської ради від 31.05.2013 року №922. Дозвіл на підготовку експертної грошової оцінки (дозвіл на викуп) надано рішенням міської ради від 29.10.2015 року №1879. Свідоцтво на право власності на нерухоме майно від 21.01.2014 р. №16465188.

Звіт про експертну грошову оцінку розроблено експертом ПП Сентімрей Н.В. та погоджено всіма необхідними службами.

Через Центр надання адмінспослуг Ужгородської міської ради Гаврилко В.П. звернувся із заявою про затвердження експертної грошової оцінки та проханням укласти договір купівлі-продажу.

Міська рада, відповідно до проголосованого проекту рішення №415, дозволила продати Гаврилку В.П. вказану земельну ділянку для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування.

Також інформуємо, що ця земельна ділянка не входить до території об’єкту природно-заповідного фонду – парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва “Боздоський”».

Ярослав Гулан, Бюро журналістських розслідувань «Варто ЗНАТИ!»,
для «Ні корупції!»

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com