image

Чергова провокація російських спецслужб на Закарпатті

Російські спецслужби не припиняють провокацій, щоб посварити українців та угорців

Спецслужби Росії методично створюють провокації на території Закарпаття. Для Росії потрібна чергова гаряча точка на карті України.

Останні непорозуміння між Україною та Угорщиною через прийнятий українським урядом Закон про освіту і так загострили стосунки між нашими країнами, а тут ще росіяни зі своїми постійними провокаціями. Варто пригадати провокацію із ніби то встановленими угорцями Закарпаття стелами про "угорські землі". Провокаторів піймали і вони зізналися, що отримали за провокацію гонорар.

Потім так само було піймано провокаторів з Києва, які за гроші трощили в Берегові автомобілі з угорськими номерами. 

Молодиків з бітами затримували в Закарпатті поліцейські і вони також повинні були вчинити провокації в Берегові. І також їм за це заплатили. 

Ну і найгучнішим у цьому плані був підпал офісу угорців КМКС в Ужгороді. І тут також терористам заплатили росіяни гроші. 

Читайте: Чи потрібні на Закарпатті спостерігачі ОБСЄ.

І ось нова провокація. На горі Керек біля Берегова стоїть величезний хрест, який є символом українсько-угорської дружби. 

Днями на цьому хресті хтось намалював червоно-чорний націоналістичний прапор України і написав "Слава УПА!".

Про цей акт вандалізму в Закарпатті ще ніхто не знав, але інформація про це відразу ж появилася у російських ЗМІ. І навіть колишній головний комуніст України Петро Симоненко на сайті комуністів написав гнівний допис про бандерівців-нацистів, які мають намір влаштувати етноцид і встановити в Україні моноетнічність. Цю ж інформацію підхопили і решта російських новинних видань. 

Цілком зрозуміло, що акт вандалізму був вчинений під патронатом спецслужб Росії. Ніхто навіть із українських націоналістів на Закарпатті до такого б не додумався і націоналісти в Закарпатті навіть не мають наміру виправдовуватися. Адже всі акції українських націоналістів не лише в Закарпатті, а по всій Україні широко інформаційно поширюються. Для націоналістів їхні будь які дії є певним піаром. Чи це напади на циган, чи на паради сексуальних меншин. 

Наразі хрест уже знову пофарбований у білий колір, а цю примітивну "спецоперацію" росіян можна вважати провальною. На Закарпатті у людей вистачає здорового глузду не сваритися і ігнорувати провокації, які є цілком очевидними.

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com