image

Чи можуть нічні вибухи спричинити зрив виборів в Ужгороді

Хоч патріоти зізнаються, що вони зробили вибухи в Ужгороді з метою відплати тим, хто скуповує голоси, нічний інцидент залишає чимало запитань і викликає приводи для занепокоєння... 

Вибухи сталися за два дні до другу туру місцевих виборів, на яких за крісло мера боротимуться Андріїв і Ратушняк. У першому турі голоси активно скуповував Андріїв, що в цілому й забезпечило йому перемогу. Не виключено, що зараз він провів таку ж діяльність. 

Поліція наразі відкрила два кримінальні провадження у цій справі. Імен зловмисників в.о. начальника ГУНП в Закарпатській області Сергій Князєв не розголошує, але запевняє, що всі працюють на результат.

 

Тим часом нардеп від Закарпаття Віктор Балога написав на своїй сторінці у Фейсбуці, що це бандити кидаються гранатами. 

"Вчора бандити відкрито скуповували голоси на виборах міського голови. Безкарність призвела до того, що сьогодні вони кидаються гранатами, а завтра – знову почнуть призначати «зустрічі» і вбивати один одного.

Про те, що гра в піддавки з криміналітетом закінчиться плачевно, я попереджав не раз. Але, очевидно, комусь вигідно руками бандитів вирішувати свої справи. Тому, вони і далі почувають себе господарями ситуації.

Хочу нагадати, що через 2 дні в Ужгороді другий тур виборів. Якщо не буде рішучих кроків з боку правоохоронців, то зрив виборів може здатися найбільш м’яким сценарієм", - вважає Балога.

Висловився з приводу ситуації і кандидат Андріїв. Опублікував відповідний пост-звернення до Президента на сторінці у Фейсбуці, в якому заговорив про демократію:

"Президенту України

п. П.О. Порошенку

Шановний Петре Олексійовичу!

Звертаюсь до Вас як до гаранта прав і свобод людини та громадянина.
Сьогодні вранці у подвір’я будинку депутата Ужгородської міської ради від партії «Відродження» Юрія Мандича було кинуто бойову гранату, від вибуху якої повністю знищено автомобіль.
Через декілька хвилин після зазначеної події від вибуху іншої гранати було знищено автомобіль активіста партії «Відродження», голови однієї з ужгородських ДВК Ігоря Ставицького.
Ю. Мандич та І. Ставицький є активними членами моєї команди у виборах міського голови м. Ужгород. Моїм опонентом у другому турі є двічі судимий С. Ратушняк, який, відчуваючи свою поразку, вдався до відвертого залякування та бандитизму.
Вибори – основний інструмент розбудови демократичного суспільства. Одне з основних завдань демократичної влади – забезпечення всіх необхідних умов для проведення вільних, чесних та законних виборів.
Прошу Вас вжити рішучих заходів щодо стабілізації ситуації в Ужгороді, встановлення і покарання осіб, причетних до зазначених злочинів.

З повагою 
кандидат на посаду міського голови від партії «Відродження» 
Богдан Андріїв"

Наразі на Закарпатті готуються до виборів 15 листопада. Цього дня в Ужгороді й на Закарпатті буде задіяно понад тисячу правоохоронців. 

350 поліцейських чергуватимуть безпосередньо на дільницях, 300 – на вулицях, дві сотні – у складі слідчо-оперативних груп і груп швидкого реагування. Три сотні перебуватимуть у резерві. Задіяно й бійців спецпідрозділу, а також вибухотехнічні служби. Будуть на вулицях Ужгорода й працівники Нацгвардії України. Можливі підкріплення зі Львова, заявивив сьогодні під час брифінгу в.о. начальника ГУНП в Закарпатській області Сергій Князєв. 

Наразі в поліцію надійшло кілька повідомлень про порушення виборчого законодавства, зокрема й про підкуп виборців. Усі вони внесені в журнал єдиного обліку й ретельно перевіряються.

Про факти порушень, підкупів чи інших інцидентів, які можуть дестабілізувати ситуацію, просить повідомляти й СБУ, яка розповсюдила заяву відповідного змісту. 

В Управлінні СБУ в Закарпатській області працює електронна скринька vybory_zakarpattia@ssu.gov.ua, куди мешканці можуть повідомляти про факти порушення виборчого законодавства та прав громадян під час проведення ІІ туру місцевих виборів, що віднесені до компетенції Служби безпеки України.

Номери телефонів «гарячої» лінії (0312) 61-31-00, 066-899-78-38 (МТС), 097-256-54-30 (Київстар), 063-345-39-91 (Life).

Отримана інформація обов`язково буде перевірено згідно з чинним законодавством, за результатами перевірки вживатимуться відповідні заходи.

 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com