image

Чи зможе партія контрабандистів отримати абсолютну владу на Закарпатті

Партія контрабандистів Рідне Закарпаття впевнено йде до перемоги на виборах місцевих органів влади

Четверо нардепів з парламентської групи "Довіра" українського аграрного олігарха Андрія Веревського - Василь Петьовка, Владіслав Поляк, Валерій Лунченко та Роберт Горват - створили партію Рідне Закарпаття спеціально під місцеві вибори, щоб в умовах фінансової та адміністративної децентралізації остаточно підігнути під себе владу на Закарпатті. 

На партію нардепи щедро кинули великі фінанси і набрали в списки одіозних людей. Чого вартий лише колишній головний лісівник Закарпаття Валерій Мурга, який перебуває під криміналом через лісові афери.

Від цієї партії балотується навіть доволі відомий журналіст Віталій Глагола, який цілком усвідомлює, що втратить статус незалежного, бо служитиме партії контрабандистів.

Чому контрабандистів? Бо бізнес згаданих нардепів формувався здебільшого саме з контрабандних грошей.

До прикладу, про Василя Петьовку згадували центральні телеканали, бо той примудрився "переправляти" цілі вантажівки з контрабандними сигаретами за кордон, з телефону, сидячи в парламенті. 

Про "контрабандність" Валерія Лунченка розповів одному з центральних телеканалів його колега Віктор Балога.  Окрім того, є "висяк" з тестем Лунченка з контрабандними стародруками.

Зовсім недавно вийшов чудовий відеосюжет про Лунченка на одному з популярних каналів на Ю-туб. І тут також є  свідчення контрабандних схем цього політика. 

Про Владіслава Поляка взагалі ходять цілі легенди. На нього навіть мають зуб дрібні контрабандисти, котрим Поляк перекрив "бізнес", монополізувавши "зелений коридор". Чого варта гучна спецоперація СБУ у Виноградові, коли спецслужби знайшли цілі склади з сигаретами. А потім ми дивуємося, чому Поляк не декларує автомобіль за 2,5 млн. грн. Ну і пригадайте історію з його сином, який на цьому автомобілі встановив проблискові маячки і лякав водіїв. 

Можливо, з цієї когорти трошки виділяється Роберт Горват. Але на цьому нардепі висять інші дивні афери. Наприклад, афера з привласненням земель агрофірми "Леанка". Про цю аферу також розповідав один з центральних телеканалів.

 

Ну а ужгородці пам'ятають сумнозвісну фірму КБК з Вінниці, яка була під криміналом, але якимось чином вигравала тендери на ремонт доріг в Ужгороді. Згодом виявилося, що до фірми причетний співвласник супермаркету "Дастор", де директором був Горват.

Взагалі ці четверо нардепів є унікальними. Саме вони є лідерами по "кнопкодавству" у парламенті.  А окрім того, незважаючи на свою заможність, регулярно доять бюджет, беручи собі багатотисячні компенсації за проживання в столиці. 

І ось зараз вони фактично монополізують владу в нашій області, бо їхні гроші привабили багатьох амбітних кандидатів та ласий до грошей електорат. В умовах, коли Київ вже не зможе контролювати дії та витрати коштів місцевими владами, на Закарпатті буде створено таке собі князівство і надрами та землями спокійно розпоряджатимуться князьки. 

Дивно те, що СБУшник Олексій Петров, який наразі по сумісництву є головою ОДА, не проти союзу з цими політиками у майбутній обласній раді. Петров чудово знає їхнє контрабандне минуле, але він отримав завдання бути в коаліційній більшості облради саме з Рідним Закарпаттям, бо вже зрозуміло, що самим Слугам Народу монополію в облраді здобути не вдасться. 

Василь Коваль для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com