image

Чому мер Ужгорода рекламується за рахунок бюджетних коштів

Колишній кандидат в народні депутати від Опозиційного блоку, а за сумісництвом мер Ужгорода Богдан Андріїв проводить широку піар-кампанію перед черговими місцевими виборами

І при цьому вся ця кампанія побудована на здобутках, які мер приписує виключно собі. Тобто? всі білборди по всьому місту акцентують увагу на певних здобутках Богдана Андріїва. Тут і ремонт доріг, ремонт тротуарів, висаджування дерев, реконструкція площ, закупівля приладдя для освітніх та медичних закладів і таке інше.

І всюди зазначено, які суми було витрачено на це і підпис - Богдан Андріїв.

Це злочинна маніпуляція, бо жодної заслуги Андріїва в цьому немає. Він не своїми руками робив ремонт. Він зі своєї кишені на ремонт чи реконструкцію не виділив жодної копійки. Всі гроші пішли з бюджету, а бюджет формується з податків мешканців Ужгорода.

При цьому варто зазначити, що навіть виділення певних сум з бюджету на реконструкцію, ремонт чи закупівлю вирішується не одноосібно мером, а міською радою.

А будь який проект, реалізований в місті ініціюється мером лише в тому випадку, якщо в ньому є приватний зиск. Якщо з реалізації проекту можна отримати солідний відкат, або відмити кошти, то такому проекту дається "зелене світло".

Не дарма ж Андріїв та його команда погрузли в численних корупційних скандалах і в прокуратурі цілий ряд справ про розкрадання бюджетних коштів чиновниками мерії, а сам Андріїв досі ходить під кримінальною справою про розкрадання коштів під час реконструкції комплексу Совине Гніздо.

Гроші бюджетні крадуться просто безсоромно. Ось, до прикладу, ще одна схема - оплата вантажівок на вивезення сміття та грунту. Вантажівки оплачуються за погодинну роботу, але хто насправді контролює, скільки часу працювали вантажівки? А різниця ділиться між підрядником і замовником.

"Креативне списання коштів мера міста не має меж. Історія про те, як він знайшов іншу лазєйку, де зняти бабки — вивезти 1 027 тон сміття і більше 900 тон грунту зі Слов'янської набережної, а це приблизно 66 вантажівок.

Оренда кожного за годину становить від 600 грн за годину, це в бізнесі називається “пасивний дохід”. І взагалі, мерство можна назвати як хобі, яке без активної участі приносить заробіток", - йдеться в групі Ужгород без Андріїва у Фейсбук. 

А Андріїву одна порада - є бажання піару, то напиши, що ти особисто зробив для міста. Що ти побудував своїми руками для Ужгорода. Скільки особистих коштів ти виділив для Ужгорода. Ось тоді це будуть твої заслуги. А на витратах народних коштів рекламу робити не варто, бо і так всі все знають, хто ти є насправді.

Василь Коваль для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com