image

Чому обласна влада Закарпаття позбулася опального Гайдая

Сьогодні прес-служба Закарпатської ОДА поширила інформацію про звільнення з посад радника голови ОДА Сергія Гайдая

У повідомленні йдеться про те, що згідно із законодавством членів патронажних служб (тобто, радників) можна звільняти достроково з ініціативи голови ОДА. Таким чином, голова Закарпатської ОДА офіційно позбувся Сергія Гайдая.

Після приходу до влади Володимира Зеленського появилася інформація про те, що Сергій Гайдай займе посаду першого заступника голови Закарпатської ОДА і фактично буде "смотрящим" по Закарпаттю від  центральної влади. Була інформація, що Гайдая лобіювала група людей, яка наближена до Володимира Зеленського. 

І дійсно, Гайдай таки повернувся в Закарпаття і став радником губернатора. Згодом появилася інформація, що всі внутрішні призначення в області будуть погоджуватися з Гайдаєм. Тобто, його мало не демонізували. 

Але вже через короткий час почалися зворотні процеси. В ОДА розповідали, що з Києва прийшов негласний наказ віддалити Гайдая від влади. Для початку Ігор Бондаренко заборонив йому відвідувати наради, а останніми днями, кажуть, Гайдая вже не хотіли пускати до будівлі ОДА на площі Народній. 

А цієї суботи одне з лояльних до президента видань зробило ніби то незалежний аналіз того, як старі еліти заважають працювати новій владі на Закарпатті. І спочатку в статті згадувалася стара влада, але потім закінчилося все тотальною критикою саме Сергія Гайдая. Його звинуватили в ініціативі схем для незаконного заробітку і взагалі було написано, що Гайдая на посаду заступника голови ОДА лобіював ще старий Кабмін. 

Стало зрозуміло, що Гайдая зливають. І ось сьогодні в ОДА повідомили, що Сергій Гайдай вже навіть не радник голови ОДА.

Звичайно, у Сергія Гайдая та його лобістів були плани щодо повернення до влади. Адже його можна було вважати жертвою влади Петра Порошенка.  Тодішній голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звільняв Гайдая протягом чотирьох місяців, коли той займав посаду голови Мукачівської РДА. 

Спочатку було організовано сесію Мукачівської райради, на якій Гайдаю висловили недовіру через поганий стан доріг. 

Потім Геннадій Москаль просто представив активу Мукачівщини в.о. голови Мукачівської РДА Іллю Токаря, хоча Гайдая офіційно на той час не звільнили. 

І лише наприкінці листопада минулого року появився указ Президента про звільнення Гайдая з посади голови Мукачівської РДА. 

Кажуть, тоді Сергій Гайдай говорив, що ще повернеться. Він дійсно повернувся, але, як бачимо, не надовго. 

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com