image

Чому рішення про звільнення голови Закарпатської ОДА є поспішним

Олексія Петрова ще потрібно залишити на посаді голови Закарпатської ОДА ще хоча б на рік

Партія "Слуга Народу" дійсно програла вибори на Закарпатті. Останньою крапкою став програш кандидата від "Слуг" на посаду мера Ужгорода Віктора Щадея. 

Відразу ж появилася інформація, що голову Закарпатської ОДА Олексія Петрова, який є паралельно опікувався ходом виборів від партії, буде звільнено з посади, а на його місце готується сісти Анатолій Полосков, який нині є керівником виноробної компанії "Шато Чизай". 

Свого часу Полоскова вже мали намір призначати на голову Закарпатської ОДА, але призначили Ігоря Бондаренка. І ось тепер він знову в тренді.

Та мова не про Полоскова. 

Мова про Олексія Петрова, якого варто було б ще залишити на цій посаді. Адже ж зрозуміло, що Петров може бути тим Домокловим мечем над шиєю знову обраного мера Ужгорода Богдана Андріїва.

У Петрова хороша взаємодія із силовим блоком в області і при правильному підході, правоохоронці просто не дали б Андріїву так вільно себе почувати в кріслі мера, як це було до цього, коли бюджет міста зазнавав багатомільйонних крадіжок, але хапали за це лише пішаків з обойми мера, а той і досі на волі. 

Тим більше, що у Петрова є і особистий зуб на Андріїва, бо піар-група мера занадто брудно принижувала голову ОДА під час виборчої кампанії у соцмережах. І Петров, який нюхав порох на фронті, при першій же нагоді повернув би Андріїву всі образи сторицею. 

Тепер же доля Петрова залишається невідомою. Йому ще доведеться формувати більшість в Закарпатській обласній раді, щоб або самому сісти на крісло голови облради, або ж мати лояльного голову. А це завдання надскладне і майже не вирішуване.

Щодо Анатолія Полоскова, то він є чудовим сучасним менеджером і на нього можна розраховувати в плані залучення інвестицій, реалізації сучасних проектів і таке інше. Але Полосков не та людина, яка буде скакати на амбразури заради захисту партійної честі і честі патрона. 

Ну і при Полоскову Андріїв матиме карт-бланш на подальший тотальний дерибан бюджету без будь якого опонування на це з боку обласної влади і правоохоронних органів. 

Василь Коваль для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com