image

ЦВК визнала незаконним перерахунок бюлетенів Мукачівської ОВК № 69

Центральна виборча комісія скасувала постанову ОВК №69 про повторний підрахунок голосів на всіх 133 дільницях округу. У суботу, 27 липня, в ОВК встигли перерахувати бюлетені лише на 4 дільницях. Потім перерахунок припинили, оголосивши технічну перерву до понеділка.

Під час перерахунку було виявлено кілька помилок під час підрахунку після закінчення голосування. Зокрема були виявлені недійсні бюлетені, або такі, які не були враховані. Перерахунок продовжувався до 18.00, коли до ОВК надійшло повідомлення із ЦВК, яким було наказано зупинити перерахунок.

Комісія ЦВК встановила, що рішення про проведення повторного підрахунку голосів виборців на всіх виборчих дільницях округу, надійшли вже після прийняття документів від ДВК. Таким чином, ОВК прийняла вказану вище постанову всупереч вимогам закону, з перевищенням наданих їй повноважень. ЦВК зобов’язала дану ОВК встановити підсумки голосування в межах одномандатного виборчого округу № 69 і підсумки голосування в ОВО № 69, а протоколи надіслати до ЦВК.

Нагадаємо, що у даному окрузі переміг Віктор Балога (35,81%), випередивши представника партії Зеленського Едгара Токаря (34,47%).

Координатор Громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області Ярослав Гулан повідомив, що і сам перерахунок проходив з порушеннями: "В одному випадку члени ДВК одночасно рахували і бюлетені, і контрольні талони, в іншому - кілька людей одночасно перераховували невикористані бюлетені. За законом забороняється одночасно рахувати бюлетені двом і більше членам комісії".

Читайте також:  Як пройшли вибори на Закарпатті і кого ми обрали до парламенту

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com