image

До нової Закарпатської облради пройшло лише 22 чинних депутатів

Новий склад облради Закарпаття буде менш професійним, ніж минулий. 

До нового скликання Закарпатської обласної ради 2020-2025 років увійдуть 64 особи, серед них 16 жінок, що становить 25% від складу. 24 новообраних кандидатів є членами партій, 40 - безпартійні. Також до нової ради проходять 22 чинних депутати Закарпатської обласної ради та одна народна депутатка України, - повідомляє організація ОПОРА.

 Як ми повідомляли, у новій облраді представництво депутатів від партій виглядатиме так:

 «Рідне Закарпаття» - 12, «Слуга народу» - 11, «КМКС «Партія угорців України» - 8, ВО «Батьківщина» - 8, «Команда Андрія Балоги» - 7, «Європейська солідарність» - 6, «За майбутнє» - 6, «Опозиційна платформа – За життя» - 6.

BEARS (1)

 

Всього в Закарпатській обласній раді налічуватиметься 64 депутати, 34 обрані за територіальними виборчими списками (перемогли у своїх конкретних округах), 30 – в єдиному багатомандатному виборчому окрузі (пройшли за списком партій-переможців). Серед них – 16 жінок, що становить 25%. В раді 2015-2020 років було лише 7 жінок, що становило 11%. Найбільше жінок наразі представлятимуть партію «КМКС «Партія угорців України» - 4.

 До оновленої Закарпатської обласної рали знову обралися 22 чинних депутатів облради та одна народна депутатка – Іванна Климпуш-Цинцадзе. Також депутатом обласної ради став і чинний голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.

 Петро Добромільський наразі обраний від партії «Слуга народу», у 2015 обрався від партії «Єдиний центр»;

Михайло Кіш обрався до облради від партії «Рідне Закарпаття», у 2015 – від партії «Єдиний центр»;

Іван Савко наразі обраний від партії «Команда Андрія Балоги», у 2015 – від цієї ж партії, яка тоді називалася «Єдиний центр».

Федір Яринич обрався до облради від партії «Рідне Закарпаття», у 2015 – від політсили «Єдиний центр»;

Мирослав Білецький пройшов до ради від партії «Рідне Закарпаття», у 2015 – від політсили «Блок Петра Порошенка «Солідарність»;

Денис Ман обраний наразі від партії «Європейська солідарність», у 2015 році обирався від цієї ж політсили, однак тоді вона називалася «Блок Петра Порошенка «Солідарність»;

Ірина Мацепура пройшла до ради від партії «Європейська солідарність», під час 2015-2020 років представляла в раді цю ж партію, однак тоді вона називалася «Блок Петра Порошенка «Солідарність»;

Михайло Рівіс наразі обрався від партії «Європейська солідарність», у 2015 році був обраний від цієї ж партії, однак тоді вона називалася «Блок Петра Порошенка «Солідарність, чинний голова Закарпатської обласної ради;

Василь Федурцьо цьогоріч обрався від партії «За майбутнє», у 2015 – від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»;

Андрій Андріїв проходить до ради від партії ВО «Батьківщина», у 2015 році – був обраний від партії «Відродження». Також Андрій Андріїв проходить і до Ужгородської міськради від ВО «Батьківщина»;

Юрій Гуледза обраний від ВО «Батьківщина», у 2015 став депутатом облради від партії «Відродження»;

Іван Чубирко цьогоріч проходить до ради від партії «Опозиційна платформа – За життя», у 2015 обрався від партії «Відродження»;

Йосип Борто обраний в облраду від партії «КМКС «Партія угорців України», у 2015 році був обраний від цієї ж політсили;

Гейза Гулачі обраний від партії «КМКС «Партія угорців України», у 2015 році був обраний від цієї ж політсили;

Ільдіко Орос обрана від партії «КМКС «Партія угорців України», у 2015 році була обрана від цієї ж політсили;

Чаба Пейтер обраний від партії «КМКС «Партія угорців України», у 2015 році був обраний від цієї ж політсили;

Олександр Кеменяш проходить до ради від ВО «Батьківщина», у 2015 став депутатом від цієї ж партії;

Андрій Шекета проходить до облради від ВО «Батьківщина», став депутатом від цієї ж політсили і у 2015 році;

Олександр Антал наразі проходить до обласної ради від партії «За майбутнє», у 2015 став депутатом від партії «Опозиційний блок»;

Олександр Ледида обрався цьогоріч від політичної сили «За майбутнє», у 2015 – від «Опозиційного блоку»;

Віктор Русин проходить до обласної ради від «Опозиційної платформи – За життя», у 2015 був обраний від «Опозиційного блоку»;

Василь Якубець обрався цьогоріч від політичної сили «За майбутнє», у 2015 – від «Опозиційного блоку».

Якщо проаналізувати склад нинішньої облради, то він не буде достатньо професійним. Більше того, серед депутатів є відверті аферисти. А чого вартий прохід в облраду від партії Медведчук ОПЗЖ Владислава Каськіва.

Щодо інших депутатів, то контрабандисти від «Рідного Закарпаття» презентовані слабким списком, але у них є соратник нардепа Лунченка Мирослав Білецький, у якого точно будуть амбіції посісти посаду голови облради. Однак, це стане можливим лише у випадку, якщо фракція «Рідного Закарпаття» увійде до коаліційної більшості.

Що стосується «Слуг Народу», то тут дуже нерівний склад. «Прилаштував» депутатом облради свого сина Михайла нардеп Михайло Лаба. Став депутатом Синетар, якого у списках взагалі відновлювали через суд.

Є і декілька солідних гаманців у фракції. Чого вартий власник термального комплексу у Косино Олексій Іванчо.

Є і свіжа кров. Мова про двох відомих людей, які працюють в туризмі – Федір Шандор та Наталка Штефуца. Ну і головний козир фракції – чинний голова ОДА Олексій Петров. Ще не відомо, скільки він буде головою ОДА, а от депутатом обраний на 5 років.

Щодо фракції «Батьківщина», то тут людей Михайла Ланя виявилося більше, ніж людей Олександра Кеменяша. Але саме людина Кеменяша Андрій Шекета є найбільш адекватним і професійним у цій фракції. Прилаштував у цю фракцію свого родича і чинний нардеп від "Батьківщини" Крулько.

Фракція угорців КМКС є найбільш монолітною у облраді. У всіх чудовий досвід. Тут є і голова партії, екс-нардеп Ласло Брензович, тут і заступник голови облради Йожеф Борто. Тут і екс-керівник угорського інституту в Берегові Ілдико Орос. Тут і екс-начальник управління охорони здоров’я Єлизавета Біров, через яку угорці принципово не підуть в коаліцію зі «Слугами Народу», бо її звільнення з посади на совісті Олексія Петрова.

Найменш професійною є фракція Команди Андрія Балоги. Тут лише одна людина була депутатом – Іван Савко. Хоча, фракція доволі симпатична і в ній, серед інших є і Ірина Галай, яка першою з українок подолала найвищу гору світу.

 А от фракцію Європейської Солідарності можна назвати найбільш професійною. Тут і нинішній голова облради Михайло Рівіс, тут і Денис Ман і навіть народна депутатка Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Значний депутатський та чиновницький досвід і у представників фракції За Майбутнє. Елітна двійка -- екс-голова ОДА Олександр Ледида та екс-керівник обласної податкової Василь Іванчо. У цій фракції і нинішній секретар міськради Андріана Сушко і неодноразовий депутат облради Олександр Антал.

Це саме стосується і фракції ОПЗЖ. Депутатський та чиновницький досвід у всіх великий. Але ідеологія партії робить їх ізгоями. 

Повний список новообраних депутатів дивіться тут. 

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com