Екс-мер Ужгорода Ратушняк вимагає від президента Порошенка негайної націоналізації стратегічних галузей

Колишній мер Ужгорода Сергій Ратушняк на своїй сторінці у Facebook звернувся до Президента України Петра Порошенка з вимогою цілого ряду невідкладних заходів, з метою порятунку країни.

«В ім'я збереження нації і залишку країни, наполягаю:

НЕГАЙНО:

- визнати поразку і втрату Криму і частки Луганської і Донецької областей, що завуальовано визнано вами підписом в 2-й міській угоді. Втрату Криму без супротиву - визнати злочином, державною зрадою. ГПУ і ВРУ вжити всіх необхідних заходів до розслідування.

- ВРУ визнати їх статус як тимчасово окуповані і планувати подальший розвиток держави з урахуванням цього фактору.

- Міжнародні сили, паркани, мури і нові прикордонні і митні перетини створити по існуючий лінії воєнного протистояння і українсько-російському кордоні, що дотичні до території підконтрольній державі Україна.

- В тижневий термін призначити українських послів в десятки країн, де їх посади недоречно пустують тривалий час. Ввести візовий і платний режим в'їзду до України на принципах повної дзеркальності. Віза - на візу, плата - на плату.

- Визнати річне керування урядом під керівництвом А.П.Яценюка - негативним, та таким що загрожує національним інтересам України і є джерелом внутрішньої загрози зникненню держави як такої. Уряд має іти у відставку.

Тому в аварійному порядку потрібно ввести наступні економічні дії що стабілізують ситуацію та надасть можливість для подальшого росту і розвитку:

- зупинити продаж валюти на закупівлю товарів і послуг іноземного походження крім зброї, ліків, медобладнання, обладнання та комплектуючих для виробництва. Зараз ми мільярди доларів витрачаємо на жуйки, сигари, алкоголь, одяг. Сьогодні таке витрачання валюти - це шкода і зрада держави.

- Всі платіжні трансферти з офшорними зонами, фірмами, банками, країнами (без жодного винятку) обкласти податком - 25%.

- Повернення валюти експортерами знизити з 90 діб до 30. Але дати їм право продажі всієї валюти на щоденних банківських аукціонах по вільним ринковим цінам. Сьогодні банки обкрадають експортерів на 2-6 грн. на кожному євро/доларі.

- Рефінансування "своїх" банків, безконтрольна емісія гривні - є корупцією, що вимагає відставку голови НБУ і передачу функцій рефінансування під парламентський контроль.

- Націоналізація всіх металургійних, хімічних, газо- і енергорозподільчих підприємств, які не виконують (а це понад 90%) зобов'язань згідно договору приватизації. А це насамперед  соціальні зобов'язання - кількість робочих місць, рівень оплати.

- Націоналізація всіх газових, нафтових і інших сировинних надр, що були не розробленні, а приватизовані. Всі працюють на інтереси кримінальної олігархії.

Ввести міжвідомчий контроль на митницях, які залишились джерелом підриву економіки.

В політичній сфері треба визнати масовий кримінальний підкуп виборців на виборчих перегонах по мажоритарних округах. ВРУ сформовано не у відповідності з політичними уподобаннями громадян. Терміново внести зміни до виборчого законодавства виключно на 100% партійній основі. Прохідний бар'єр знизити до 3%. Виборчий вік підняти до 21-го року, не допускати до виборів працівників всіх бюджетних закладів і установ. Пропоную надати виборче право виключно платникам податків. Заборонити політичну рекламу для виключення змагання грошей. Тільки на рівних правах, в обсягах і спосіб що визначені законом.

Щодо виборів на окупованих територіях - неприпустимим є надання особливих повноважень одним - і не надання цих повноважень іншим територіям і регіонам. Адже це буде означати часткову федералізацію для тих, хто це отримав зі зброєю в руках. В противному випадку - це призведе до відкриття другого внутрішнього фронту. Всі ці заходи можна здійснити за тиждень-два. Позитивне сальдо експортно-імпортного балансу буде зростати щотижня і дасть можливість не тільки зупинити інфляцію, але й зрушити процес у зворотньому напрямку. Внести відповідні зміни до Конституції насамперед в питанні децентралізації владних ресурсів і повноважень.

Вибори до ВРУ і органів місцевого самоврядування, сільських і селищних голів оголосити на жовтень. В один день», -- пише Сергій Ратушняк.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com