image

Екс-заступник голови Закарпатської ОДА розповів про три найбільші проколи нової влади на Закарпатті, з яких сміялася вся Україна

Колишній заступник голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля Ярослав Галас продовжує критикувати нову владу на Закарпатті

На своїй сторінці у Фейсбук Ярослав Галас висміяв довгий звіт Закарпатської ОДА про "досягнення", звернувши увагу на те, що більшість з них є надбанням минулої влади.

Окрім того, Галас написав, що з 13 голів РДА на Закарпатті четверо ще досі не призначені. А ті, хто призначений - "в світі білому не розуміються".

Без керівників досі і ряд управлінь. Найбільше дивує відсутність керівників у регіональному Держгеокадастрі та управлінні Лісо-мисливського господарства. Зі слів Галаса, лісову галузь, яка годує на Закарпатті тисячі працівників, взагалі знищують. 

Дивується Ярослав Галас і з того, що бюджети в області різко підсіли і це все не тільки через коронавірус. До того ж, обласна влада з якогось дива при обмеженому бюджеті виділяє на боротьбу з коронавірусом 150 млн. грн. і купує чи не найдорожче в Україні обладнання.

Саме через бездіяльність нової влади, на думку Ярослава Галаса, призупинена реалізація важливих для туризму проектів - реконструкція Невицького замку та Музею лісу й сплаву, яких у світі всього два.

Ну і на завершення екс-заступник губернатора нагадав три абсурдні рішення нової закарпатської влади, з яких сміялася вся Україна.

На третє місце факапів нової влади Галас поставив випадок з каменем, який звалився на дорогу біля села Ганичі.  З цьго приводу тодішній в.о. голови ОДА Олексій Гетманенко зібрав цілу нараду, на якій радилися, як камінь забрати з дороги. На нараді було вирішено спочатку розробити "проектно-кошторисну документацію, яка буде включати в себе комплекс заходів, а саме усунення каменю". Цю документацію відповідні служби мали подати до ОДА, а там вже мали вирішувати скільки і на що виділяти коштів і як прибирати камінь. 

Так, от, зі слів Галаса, камінь і досі на дорозі.

На друге місце Ярослав Галас поставив випадок з будівництвом дороги з глини. Очолювана Ігорем Бондаренком Закарпатська ОДА з пафосом розповідала про те, що на Закарпатті австрійська фірма за новими технологіями будуватиме дорогу на Мукачівщині. Технологія дуже дешева, бо дорогу будуватимуть... з глини. При цьому, в ОДА вихвалялися, що австрійці побудували вже не одну дорогу за такою технологією в Європі.

Але сталося та, що австрійську дорогу біля села Лохово змило після першого ж дощу. Як виявилося, наша глина для цього не підходить. Мешканці Лохова навіть пригрозили перекривати автомагістралі з вимогою відновити їм стару добру биту дорогу, тож глину просто згребли на узбіччя. 

Ну і переможцем факапів нової влади, на суб'єктивну думку Галаса, є подія, коли голова ОДА, той таки Ігор Бондаренко, привіз до однієї зі шкіл області дітям яблука. В принципі, тут смішним є не сам факт того, що голова ОДА привіз яблука, а те, як примітивна піар-служба губернатора цю подію розписала. 

Це було схоже на твір старшокласника. «Ароматні, хрумкі, соковиті, а головне надзвичайно корисні яблука доповнили сьогодні раціон вихованців обласного дитячого будинку, що у Сваляві. Понад 160 кілограм вищих сортів яблук – фуджі, пінова – особисто привіз діткам голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко, аби ті смакували закарпатськими фруктами, отримували необхідні вітаміни та зміцнювали імунітет у передзимовий період. Неабияка радість у дитячих очах була, коли їм піднесли нарізані плоди та дозволили набирати їх досхочу… Чому саме яблука? Ігор Бондаренко лаконічно зазначив, що яблука багаті на вітамін А, який допомагає уникнути застуд та інших інфекцій, а також сприяє гарному зору. У цих фруктах ще міститься йод, що є чудовою профілактикою захворювань щитовидної залози. А для жителів Закарпаття це найнеобхідніший компонент, якого бракує у щоденному раціоні. А ще в яблука входять корисні речовини: органічні кислоти (яблучна, винна і лимонна), вітаміни А, В1, В3, РР, С, а також залізо, калій, кальцій, магній, натрій, фосфор тощо. Яблука сприяють природному очищенню і відновленню кишечника, позбавляють від метеоризму і здуття живота…».

Цей прес-реліз потім цитувався багатьма центральними ЗМІ України і навіть був жорстко висміяний у відео Анатолієм Шарієм.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com