image

Генерал СБУ Петров зняв із себе відповідальність за обшуки в офісах угорських організацій Закарпаття

Генерал СБУ, а за сумісництвом поки що голова Закарпатської ОДА, Олексій Петров переконує, що обшуки силовиків у офісах культурних, благодійних та освітніх товариств угорців Закарпаття, не були його ініціативою

Як ми повідомляли, СБУ провела обшуки в установах закарпатських угорців та помешканні лідера закарпатських угорців Василя Брензовича.

З цього приводу більшість лідерів політичних сил Закарпаття вказували на те, що дії силовиків є нічим іншим як тиском на лідерів партії угорців КМКС, яка не має наміру йти в провладну коаліцію у новій Закарпатській обласній раді. 

Коротко на своїй сторінці у Фейсбук написав депутат облради від фракції "Батьківщина" Андрій Шекета: "У неділю представники КМКС Партії угорців України не прийшли на переговори про створення більшості до голови ОДА, генерала СБУ - Олексія Петрова. У понеділок представники СБУ прийшли з обшуками, додому до лідера угорців - Василя Брензовича!!! Насправді, сумнівний спосіб налагодження співпраці".

Сам Олексій Петров з цього приводу сьогодні поширив коментар про те, що обшуки СБУ не були його ініціативою. 

"Коли мені приписують ініціативу у тих слідчих діях та обшуках, які проводилися щодо угорських фондів на Закарпатті – це, певною мірою, образливо. Як із точки зору мого ставлення до усіх представників національних громад краю, так і моєї біографії – я колишній контррозвідник і точно знаю, що необґрунтована примітивна груба сила – це не аргумент, особливо у політиці", - написав Петров.

"І я вважаю, що у демократичній європейській державі голова обласної державної адміністрації не має втручатися в роботу правоохоронних органів, як би цього не очікували. Власне, таке невтручання передбачене законодавством. Тому час та місце проведення слідчих дій не мають залежати від того, які конфігурації в обласній раді передбачаються, хто в них братиме участь і якою є позиція голови ОДА. Є слідство, є підозрювані особи, є санкція суду на обшуки.

Тому, висловлюю щире сподівання, що дії правоохоронців вмотивовані в першу чергу Законами України. У мене, як голови ОДА, депутата Закарпатської обласної ради, мотивацій розхитати суспільно-політичну ситуацію в краї, наразити Україну на скандал міжнародного рівня – точно не має.

Закликаю правоохоронців провести брифінг та надати громадськості доказову базу, аби зняти питання можливих політичних інсинуацій", - написав Петров. 

Звичайно, що Петров, скоріше за все, таки був ініціатором обшуків, але якщо навіть і не був, то, принаймні, він чудово знав, що такі обшуки готуються, але нічого не зробив, щоб уникнути цього міжнародного скандалу. 

Читайте також: З обшуками в Закарпатський угорський інститут прийшли аж 15 правоохоронців. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com