image

Голова ОВА Віктор Микита зустрівся в Ужгороді із послом Індії

26 квітня провів робочу зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Індії в Україні Харшем Кумаром Джейном, повідомив у соцмережі очільник області.

На порядку денному стояло питання співпраці в освітній, гуманітарній та економічній сферах.

Насамперед пан Посол подякував Закарпаттю за ефективну роботу з організації евакуації громадян Індії з України в перші дні повномасштабної війни через пункти пропуску. У цей період ми забезпечили виїзд за межі країни близько 20 тисяч людей.

Також Надзвичайний і Повноважний Посол зазначив, що Індія підтримує територіальну цілісність та суверенітет усіх країн-членів ООН, як і міжнародне право, та наголосив, що керівництво їхньої держави нещодавно відмовилося від зустрічей з представниками рф.

photo_2023-04-26_19-43-00

Обговорили питання створення сприятливого інвестиційного клімату на Закарпатті. В Україні до початку війни працювало близько 50 індійських підприємств. Найбільша кількість – у фармацевтичному секторі, а також в автомобільній галузі (автомобілебудівна компанія TATA Motors Ltd. і виробник транспортних засобів Bajaj Motorcycles) та інших.

Ми готові надати майданчики для створення як нових виробництв, так і релокації запущених підприємств у разі необхідності. Окремо презентували власні проєкти для прямих інвестицій.

Насамкінець домовилися підтримувати контакти для розвитку співпраці за вищевказаними напрямками.

Дякую Надзвичайному і Повноважному Послу Індії в Україні Харшу Кумару Джейну за візит та увагу до Закарпаття.

photo_2023-04-26_19-43-02
  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com