image

Голова Закарпатської облради Чубірко висловився різко проти сепаратизму

Голова Закарпатської облради Володимир Чубірко вважає, що міжнаціональні відносини на Закарпатті і надалі залишаються стабільними і наш край і  рівнем толерантності є прикладом для наслідування. А сепепаратистські рухи на Закарпаття є лише у хворій уяві кількох осіб.

Про це повідомила прес-служба облради.

«Вчора мав зустріч із кореспондентом "Альджазіра Америка" Сейбрі Аєрс. Як виявилося, провокація російських спецслужб та інформагенств про так званий з'їзд русинів отримала поширення і зацікавила журналістів за океаном.

Гадаю, що мені вдалося переконати журналістку в абсурдності подібних новин. Так само як і заспокоїв американського гостя щодо питань співіснування на Закарпатті інших національних меншин. Росія всіма силами намагається розхитати ситуацію і те, що нам бачиться вигадкою та абсурдом, для українців з-за меж області, іноземців створює зовсім іншу картинку.

Тому ми всіма силами повинні інформувати світ, що Закарпаття є невід'ємною частиною Україні, що сепаратистські рухи в нашому краї є лише у хворій уяві кількох осіб. І як би банально не звучала фраза, але століттями усі національності в нашому краї жили і будуть жити в мирі та злагоді», - цитує прес-служба обларади слова Володимира Чубірка.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com