image

Голові Закарпатської ОДА затвердили двох заступників. Гайдай не пройшов

Кабінет міністрів затвердив двох заступників голови Закарпатської облдержадміністрації

Заступниками Ігоря Бондаренка стали Ольга Травіна та Олексій Гетьманенко. 

Ольга Травіна, на нашу думку, слаба ланка. Її призначення доволі дивне.

У 1994-1998 рр. Травіна працювала заступником директора з адміністративно-організаційної роботи ТОВ «Каслекс». Підприємство, яке на Краснодонців розливало горілку і пережило кілька скандалів, аж поки в 2012 році не було закрите.

У 2001-2002 роках Травіна працювала заступником начальника управління по туризму та курортах Закарпатської обласної державної адміністрації. Із 2002-го по 2003-й рік — завідуюча відділом з питань розвитку туризму Ужгородської міської ради, у 2004-2006 рр. — завідуюча відділом у справах сім`ї та молоді Ужгородської міської ради.

З 2006-го по  2010-й рік була приватним підприємцем, а з 2011 року — начальник відділу інвестицій, інновацій та розвитку Ужгородської міської ради.

travina

Вона була колишньою прихильницею Віктора Балоги і протягом трьох років (з 2010 по 2013 роки) була членом фракції партії Балоги "Єдиний Центр". Та найбільший негативний багаж у Травіної це скандал навколо розтрати коштів гранту Європейського Союзу на реконструкцію "Совиного гнізда". 

Зрештою, Травіна з цієї ситуації вийшла чистою, бо підписи під актами стоять не її, а мера Богдана Андріїва. І саме через це Андріїв і досі проходить по справі розкрадання. Як ми повідомляли,   слідство по справі Андріїва закінчене і наприкінці жовтня було скероване до суду. Ми також повідомляли, що    меру Ужгорода Богдану Андріїву вручили підозру про розкрадання 6 млн. грн при реконструкції комплексу "Совине гніздо". 

Подейкують, що Андріїв розірвав всі стосунки з Травіною і вважає, що це саме вона його підставила. 

До речі, Ольга Травіна вже подала декларацію про доходи перед призначенням заступником голови ОДА і ця декларація доволі дивна, бо у ній зазначено і великий будинок і земельні ділянки, але ціна вказана лише за автомобіль Мерседес. 

Ну і ще один невеличкий факт. Травіній у 2015 році спалили автомобіль. Хто і за що - залишилося загадкою.

Що стосується Олексія Гетьманенка, то він цілком відповідає критеріям нової влади. Молодий та амбітний. Ну і варто зазначити, що до призначення був співробітником Приватбанку. Він також має "балогівське" минуле, бо з 2010 по 2015 рік був депутатом Ужгородської міськради саме у фракції Єдиний Центр. Однак на останніх виборах у міськраду він вже йшов від партії "Наш край", але не пройшов. 

IMG_3863JPG59f1d1dda3a10

Тим не менше, Гетьманенко все ж має більш позитивний імідж, ніж негативний, тому навряд чи Бондаренку доведеться за нього червоніти.

Що стосується Сергія Гайдая, то він також був у Києві і чекав своєї долі. Ми писали про те, що голова ОДА Ігор Бндаренко різко поміняв відношення до Гайдая і звільнив його зі своїх радників.  Тим не менше, Гайдай мав лобістів і була ще надія, що його призначать першим заступником Бондаренка. Але тиск на центральну владу був сильним. Проти Гайдая навіть виступили депутати облради, які в листі до Президента Володимира Зеленського просили не призначати Гайдая заступником голови ОДА. Лист був доволі дивним, мовляв, ми готові підтримати всі реформи нової влади, але тільки не Гайдай.

Ну і ще одна деталь. Долею Гайдая переймалися і деякі нардепи від Закарпаття. І коли стало зрозуміло, що в Офісі Президента Гайдая таки кинули, то нардеп Валерій Ленченко у телефонній переписці написав коротко і ясно: "Пі*да Гайдаю". Цю переписку зафіксували журналісти, які були присутні на засіданні Верховної Ради. 

 

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com