Хто і що порушував на місцевих виборах у Закарпатті (ВІДЕО)

Найбільше повідомлень про можливі порушення в міліцію надійшло з м.Ужгорода – 23. Натомість по м.Мукачеву – лише 2. Ужгородський район – 10. На третє місце несподівано вийшло м.Берегово – 9. Найспокійніше вибори пройшли в м.Сваляві – лише одне повідомлення.

Інформація за 6 повідомленнями внесена слідчими до Єдиного реєстру досудових розслідувань й розпочато кримінальні провадження», – йдеться у повідомленні.  

Загалом упродовж «виборчої» доби 25 жовтня в УМВС України в Закарпатській області надійшло 65 заяв і повідомлень щодо можливих порушень виборчого законодавства. За 6 із них розпочато кримінальні провадження.

Закарпатська міліція, як і в минулі роки, працювала на виборах у посиленому варіанті несення служби. Правоохоронці охороняли всі 808 дільниць, допомагали їм у цьому колеги-прикордонники, працівники МНС, пенсіонери ОВС, члени громадських формувань. У всіх районах працювали посилені слідчо-оперативні групи, придані сили з облуправління міліції тощо.

В Ужгородському районі в міліцію надійшла заява кандидата в депутати облради про те, що біля виборчої дільниці її побили й пошкодили відеокамеру. Дана подія кваліфікується як хуліганство (ст.296 ч.1 ККУ).

На Хустщині міліція розслідує факт нестачі 200 бюлетенів для голосування на одній з сільських дільниць. Дана подія кваліфікується за ст.158-1 ч.1 ККУ (незаконне використання виборчих бюлетенів).

До міжгірської міліції звернувся із заявою спостерігач від однієї з політичних сил про те, що його побив виборець. Дана подія кваліфікується за ст.125 ч.1 ККУ (Умисне легке тілесне ушкодження).

Розслідування триває, - повідомляє УМВС України у Закарпатській області. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com