image

«Європейська Солідарність» критикує ОДА за неефективне використання коштів на ремонт доріг

Голова ОДА Олексій Петров каже, що Закарпаття заливають грошима на ремонт доріг. Але, водночас, 28 вересня під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету директор департаменту фінансів ОДА Петро Лазар пропонує позичити гроші на капітальний ремонт доріг місцевого значення. 

Депутати не підтримали цю пропозицію, яка виглядає дуже дивною ще й на тлі того, що область не здатна освоїти вже наявні гроші до кінця року. Про це заявили в Закарпатському осередку партії «Європейська Солідарність».  

«Навіщо позичати гроші, якщо область не може освоїти ті, що є? Треба не ходити з простягнутою рукою, а якісно робити свою роботу і навчитися, нарешті, ефективно розпоряджатися ресурсами», – зазначила лідерка «Європейської Солідарності» Закарпаття Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Іванна Климпуш-Цинцадзе

«Обслуговування кредитних коштів впаде зобов'язанням на бюджет Закарпатської області. 12% річних в умовах 100 мільйонів позички, як пропонувалося, – це додаткові 12 мільйонів гривень, які можна спрямувати на 2 – 3 кілометри доріг, а не на обслуговування кредиту та підтримку банку, який надасть цей кредит. Чи питання саме в банку, якому хотіли «допомогти» заробити? Іншого пояснення такої ініціативи я не бачу. Ось чому нам так треба антикорупційна експертиза всіх рішень облради!» – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Ман Денис

Своєю чергою, депутат облради від «ЄС» Денис Ман каже, що створений за президенства Петра Порошенка Державний дорожній фонд заклав передумови для стабільного розвитку дорожнього господарства в Україні. «Однак механізм запозичення або, простими словами, кредит – це не просто швидкі гроші на вирішення нагальної проблеми, це ще й борги, які потрібно буде віддавати. Проект рішення, який ми не підтримали, покладав цей обов'язок на обласний бюджет, а це витрати, які можна інвестувати ефективніше – в ту ж дорожню галузь», – переконаний Ман.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com