image

Керівник одеської митниці розповіла в УжНУ про "нову митницю"

Керівник одеської митниці Юлія Марушевська під час Антикорупційного форуму, який сьогодні тривав в УжНУ, розповіла про проект «нової митниці», який вже реалізовують в Одесі.

«Ми пропонуємо створити українську митницю. Будувати швидкі, ефективні, прозорі процедури. Оформлення товарів триватиме 15 хвилин. Сьогодні споруджують зону митного оформлення у самому серці Одеси. Там не буде старшого наглядача зміни. Усе існуватиме в порядку електронної черги. Усе це не треба вигадувати, потрібно лише імплементувати те, що вже є в інших країнах. Ми ставимо собі за мету, щоб митниця стала сервісом. Митниця повинна бути непомітною. Держава повинна бути сервісом для громадян». – розповіла Марушевська.

Вона вірить, що цим проектом ініціатори проекту покажуть, що зміна можлива. Проект пілотний, але в подальшому такі зміни повинні відбутися в усіх секторах.

"Будьте цією зміною, вимагайте змін. Ми заслуговуємо жити в нормальній країні. Ніхто не прийде і не дасть вам готову країну", - зазначила керівник митниці наприкінці виступу.  

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com