image

Клімкін: Внесення угорців до списку "Миротворця", прирівняло їх до військових злочинців

В Ужгороді перебуває  міністр закордонних справ Павло Клімкін. Після закритої зустрічі із представниками угорської меншини, відбулася прес-конференція.

Український міністр не підтримує оприлюднення інформації про осіб з угорським та українським громадянством на сайті "Миротворця".

Клімкін нагадав, що за законом України робота у держорганах людям з подвійним громадянством заборонена. У той же час внесення таких осіб до списку "Миротворця", у якому в основному знаходиться інформація про злочинців-сепаратистів, міністр вважає неприйнятною.

Багато закарпатських чиновників з подвійним громадянством, яких сайт "Миротворець" вніс до свого списку,  звільнилися. Всього на сайті в "угорському списку" понад п'ятсот осіб. А ще раніше Україна  вислала посла  Угорщини. Угорська сторона відповіла тим самим.

Щодо мовного питання, то на прес-конференції в Ужгороді Клімкін розповів, що Україна не буде змінювати освітнє законодавство. Міністр вважає, що "угорці Закарпаття мають отримати додаткові шанси, які дає знання мови країни, в якій вони живуть".

УП

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com