image

Крім телебачення люди Бровді стали співвласниками трьох радіостанцій Закарпаття

У трьох комерційних радіостанцій Закарпатської області змінилася структура власності. Мова йде про радіо «Світ FM», «Закарпаття-FM» та «Версія-FM». 

Про це регіональному представнику ІМІ стало відомо із даних  Єдиного державного реєстру Мін’юсту.

«Радіо Світ FM», за даними держрегулятора,  зареєстровано як ТОВ «Радіомовна Компанія-«Громадське Мовлення». За інформацією  Аналітичної платформи YouControl, новим співзасновником ТОВ стала компанія СОРЕЛ КОМОДІТІС С.Р.О, що зареєстрована у столиці Чехії Празі. Її частка у статутному фонді – 34% (73 948 грн). Кінцевим бенефіціарним власником вказаний громадянин Яцківський Вадим Ігорович, який відомий також як депутат Ужгородської міської ради 2010-2015 років від партії «Фронт Змін».

Саме компанія із пропискою у Празі та громадянин Яцківський віднедавна стали відомі як нові власники закарпатського телеканалу «М-студіо». Щодо радіо, то серед співзасновників залишилися із приблизно однаковими частками Марина Петьовка (дружина народного депутата України, члена групи «Воля народу») та Володимир Шубець (керівник цієї компанії, а також директор телеканалу «М-студіо»).

«Закарпаття-FM»  функціонує як ТОВ «Культурно-мистецький центр «Барви». За даними  Аналітичної платформи YouControl, серед нових співзасновників опинилися згадувана компанія – СОРЕЛ КОМОДІТІС С.Р.О (частка – 34%), а також громадянка Бровді Людмила Миколаївна (частка – 6%). Кінцевим бенефіціарним власником ТОВ також вказано Вадима Яцківського. Серед співзасновників із частками 34% та 26% лишилися Марина Петьовка та Володимир Шубець.

Компанія із чеською пропискою СОРЕЛ КОМОДІТІС С.Р.О, за інформацією YouControl, віднедавна і серед співзасновників (частка – 30%)  малого приватного підприємства «Версія плюс», яке функціонує як радіо «Версія-FM». Відтак кінцевим бенефіціарним власником у реєстрі вказано і громадянина Вадима Яцківського. Також часткою у «Версії-FM» володіють Марина Петьовка (30%), Володимир Шубець (10%) та керівник компанії Микола Романюк (30%).

Усі три радіостанції, які, по суті, мають одних спільних власників, працюють у музично-розважальному форматі, втім у їх ефірі є і короткі інформаційні випуски.

IMI

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com