image

Кримінальне об'єднання: Мер Ужгорода визнав, що йде в партію Кернеса-Труханова

Мер Ужгорода Богдан Андріїв повідомив про те, що він приєднується до політичного проекту, який створює мер Харкова Геннадій Кернес

Про це Богдан Андріїв заявив на своїй сторінці у Фейсбук. 

Андріїв повідомив, що у парламенті має бути міцне представництво місцевого самоврядування і у раді повинні бути люди, які знають проблеми на місцях. 

Богдан Андріїв вважає, що нова політична структура, яку формує мер Харкова Геннадій Кернес, повинна базуватися на тих принципах, на яких базувалася партія "Відродження", створюючи свою структуру "знизу догори".

Нагадаємо, що мер Харкова Кернес, як і мер Ужгорода Андріїв, обиралися в мери за підтримки партії "Відродження".

За повідомленням видання "Лівий берег", наразі Геннадій Кернес та мер Одеси Геннадій Труханов створюють нову політичну силу, яка базуватиметься на головах місцевого самоврядування і попередньо відомо, що партія буде називатися "Довіряй справам".

Нагадаємо, що наразі мер Харкова Кернес проходить по кримінальній справі. Його звинувачують в тому, що він разом з охоронцями викрали двох Євромайданівців і сильно їх побили, погрожуючи вбивством. Справу було закрито восени минулого року, однак Генпрокуратура подала апеляцію і тепер справа розглядається в Полтавському апеляційному суді. 

Мер Одеси Геннадій Труханов проходить по справі розкрадання 185 млн. грн. при продажу заводу "Краян". Справу закривають через те, що Конституційний суд відмінив статтю про кримінальне переслідування за незаконне збагачення. Однак, як відомо, новообраний президент Володимир Зеленський у своїй інавгураційній промові вимагав поновити покарання за незаконне збагачення.

Мер Ужгорода Богдан Андріїв проходить по справі розкрадання 6,5 млн. грн. при реконструкції комплексу Совине гніздо. Однак цю справу спускають на гальмах.

Значною мірою доля кримінального переслідування опальних мерів буде залежати від того, чи будуть вони лояльними до нового президента України і чи партія "Довіряй справам" у випадку проходження до парламенту захоче йти в коаліцію з пропрезидентською партією "Слуга народу".

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com