image

Лідери партії «Основа» представили нового керівника осередку на Закарпатті і оголосили про підсилення

Сьогодні нашу область відвідали лідери партії «Основа» Сергій Тарута та Андрій Ніколаєнко, які представили лідера обласного осередку партії – Мирослава Гісема.

Сергій Тарута назвав Мирослава Гісема людиною справи, яка на власному досвіді довела здатність не лише до побудови бізнесу, але й вміння об’єднувати однодумців. «Ми партія, яка об’єднує людей справи і Мирослав Володимирович саме така людина. Ми підсилюємо закарпатський обласний осередок і сподіваємося, що навколо Мирослава Гісема об’єднаються люди з багатим підприємницьким досвідом. Люди, які розбудовують край та країну», - сказав Сергій Тарута.

Лідер «Основи» також зупинився на сучасному стані України і сказав, що у партії розроблено цілісний документ – «Україна – 2030». Саме там зафіксовано всі шляхи для виходу нашої країни з глибокої кризи.

20181205115359_IMG_6325_01

«Мир та економічний ріст - дві складові для спокою в суспільстві і зупинення втечі українців за кордон. Люди повинні знати, у якій країні будуть жити і що їх очікує у майбутньому», - сказав Сергій Тарута.

У свою чергу голова партії «Основа» Андрій Ніколаєнко також привітав Мирослава Гісема з тим, що він став головою осередку на Закарпатті і висловив впевненість, що партія на Закарпатті об’єднає людей справи, які знають що потрібно робити і як реалізувати ідеї.

Він також повідомив, що виклики які є на Закарпатті, в рамках обговорення з авторитетними людьми будуть опрацьовані і висновки ляжуть в окрему стратегію розвитку нашого регіону.

20181205120417_IMG_6482

«Стратегія розвитку Закарпатського регіону трошки вирізняється і саме закарпатський осередок під керівництвом Мирослава Гісема повинен створювати цю стратегію , це робота, яка об’єднає виробничу, наукову та творчу еліту Закарпаття заради стрімкого розвитку регіону», - сказав Андрій Ніколаєнко.

Новий керівник обласного осередку партії «Основа» Мирослав Гісем подякував за довіру і сказав, що партія на Закарпатті об’єднає навколо себе бізнесову, наукову та творчу еліту, всіх тих, хто вболіває за долю краю і країни і готовий втілювати свої ідеї заради розвитку і процвітання області та країни в цілому.

20181205120407_IMG_6473

Присутні на прес-конференції журналісти розпитували гостів про їхню думку щодо найбільших актуальних проблем, які зараз є в країні.

Воєнний стан

Сергій Тарута та Андрій Ніколаєнко категорично проти введення воєнного стану.

Зокрема, Сергій Тарута сказав, що ніхто не міг дати відповідь на те, що покращиться в країні після ведення воєнного стану. Чи стане кращою армія? Чи стане кращою безпека в країні? Чи покращиться економічний стан? Нічого подібного. Лідери партії переконані, що було розіграно сценарій, за яким президент Порошенко із введенням воєнного стану мав намір скасувати президентські вибори, які повинні відбутися навесні наступного року.

Зі слів Сергія Трути, коли Президент вніс в парламент проект про введення воєнного стану, то виникла ситуація, при якій провладні фракції вже не могли дати задню і просили колег в парламенті підтримати проект. Але на запропонований варіант ніхто не погоджувався. Саме тому Порошенко пішов на те, щоб спочатку видати розпорядження про проведення виборів президента наступного року, а також зменшити термін воєнного стану лише на місяць.

Сергій Тарута повідомив, що не голосував за введення воєнного стану, бо це лише шкодить країні.

«Воєнний стан відлякує як інвесторів, бо ніхто не готовий вкласти свої кошти в країну, у якій діє воєнний стан. Негативно також воєнний стан впливає на українців, які через страх та невпевненість будуть тікати з країни», - сказав Сергій Тарута.

Бюджет-2019

Журналісти запитали лідера партії «Основа», чи голосував він за бюджет на наступний рік, на що Сергій Тарута відповів, що не голосував не лише за цей бюджет, але не голосує вже кілька років поспіль за ті бюджети, які пропонує уряд, бо це не бюджети розвитку.

Зі слів Сергія Тарути, у бюджеті зафіксовано, що 34,2% бюджету потрібно віддати у вигляді внутрішніх та зовнішніх боргів.  Для країни нічого не залишається. Розвитку не буде, а буде дезінтеграція, а це є найстрашнішим діагноз, бо українці тікатимуть жити та працювати у сусідні країни, де ситуація краща.

Будапештський меморандум і безпека

У Андрія Ніколаєнка, який має дипломатичний досвід роботи, журналісти запитали його думку про Будапештський меморандум, який був підписаний рівно 24 роки тому.

«Україна жила в ілюзіях Будапештського меморандуму. Але він не гарантував безпеку нашої країни. Не було жодний гарантій безпеки і ми зараз не можемо апелювати, бо у меморандумі чітко було вказано, що наша країна має мати позаблоковий нейтральний статус. Як лише ми почали рухатися в бік НАТО, у нас виникли проблеми», - сказав Андрій Ніколаєнко.  

У партії «Основа переконані, що ми повинні вибудовувати систему безпеки самостійно. Ми повинні мати позаблоковий статус з власною потужною системою безпеки.

Трудова міграція

Журналісти запитали лідера партії про наслідки масової трудової міграції в Україні.

Сергій Тарута сказав, що проблема трудової міграції не є лише проблемою Закарпаття чи інших західних областей.

«Багато моїх земляків у Маріуполі також виїжджають за кордон у пошуках роботи з кращими заробітними платами. У нас так само багато рекламних білбордів рекрутингових агентств, які пропонують свої послуги у пошуку роботи за кордоном.  У партії «Основа» переконані, що зупинити цю ситуацію можливо лише шляхом залучення в країну інвестицій. Потрібен інвестиційний бум, адже саме рівень інвестицій є  індикатором стану економіки. Це пов’язані питання: чим кращий стан економіки, тим активніше інвестори вкладають свої кошти, а чим активніші інвестиції, тим кращий стан економіки. І люди не просто перестануть залишати свою країну, але й повертатимуться ті, хто виїхав раніше», - сказав Сергій Тарута.

***

20181205125405_IMG_6735

На завершення прес-конференції лідери «Основи» повідомили, що відвідають Мукачево, а потім проведуть круглий стіл, на якому визначать проблематику Закарпаття і знаходитимуть шляхи для розвитку економічного потенціалу нашого краю.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com