image

Луценко дав завдання новому прокурору Закарпаття ловити "велику рибу"

Генпрокурор планує повернутися на Закарпаття восени. 

Як ми повідомляли, сьогодні Юрій Луценко представив в Ужгороді обласного прокурора, яким став Володимир Гаврилюк. 

Під час представлення керівника він розповів, що отримав повідомлення про те, чи узгодив кандидатуру з Балогою. Про це написала на сторінці у Фейсбуці прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

«Усі закарпатські цімбори мають закінчитися. Я сьогодні получив есемесочку, чи узгодив я кандидатуру прокурора із Балогою. Бо інакше він не дасть йому працювати. Ні, не узгодив. Я спеціально обрав людину, яка знає Закарпаття. Тут все настільки складно і взаємовідносини цієї цімбори настільки заплутані, що потрібна відповідна людина. Я брав людину, яка пройшла Ужгородську прокуратуру, має фаховий рівень і моральні стандарти», - зазначив Луценко. 

Також Генпрокурор сьогодні інспектував вирубку лісу на Закарпатті й був вражений її масштабами.

«На Закарпатті відбувається екоцид. Дерева, які саджали за Франца Йосипа, зараз активно вирубуються, і Карпати перетворюються на пустку. Ліс пиляли і пиляють, і на наших очах це відбувається. Що вам потрібно, щоб ця проблема скінчилась? Чого не вистачає? Судів, поліції?
У будь-якому населеному пунктів вздовж румунського кордону я нараховував щонайменше 10 місць відвертих рубок. Або ви в цих районах наведете порядок, або вчіться літати. Або вчіться літати, або закрийте питання вирубки лісу.
Щодня з Тячівського, Рахівського, Міжгірського районів вивозиться до 100 машин кругляка. Машини йдуть далі, вагони йдуть далі. Під виглядом дров і тирси вивозиться величезна кількість кругляка. Я вимагаю, щоб ви розбиралися не з простими лісорубами, а зачинили вікно, через яке йде український ліс. Все це повинно припинитися. Термін – до кінця року. Якщо не припиняться, будуть інші методи», - сказав Луценко.
Окрім того, заявив про обшуки у керівників лісових господарств Львівщини через контрабанду «кругляка»:
«Сьогодні разом з головою ОДА Москалем ми пролетіли над Закарпаттям і на свої очі бачили жахливий стан Карпат. Сьогодні ж зранку від прокурора Львівської області я отримав інформацію про початок обшуків у двох керівників лісових господарств Львівщини, котрі підозрюються у незаконній контрабанді кругляка через Закарпаття.
Схема, перепрошую, тупа. Є дрова, під які вони маскують ліс-кругляк. Беруть хвойні породи лісу, спилюють, оформлюють як дрова, відправляють на Закарпаття. При цьому є угода, печатки, але ніякої звітності немає. Коли копнули глибше, виявилося, що цей ліс був оформлений на родичів, але жодної копійки у касу лісових господарств не поступило. Після початку обшуків злякалися, спробували відкликати назад угоди. Але все зафіксовано і є документи, які приведуть до кримінальної відповідальності».

У зв'язку із завданнями, які Луценко дав новому прокурору, він збирається вчергове приїхати на Закарпаття у вересні. 

«Завдання номер один - повернення довіри через очищення. На сайті обласної прокуратури мають бути декларації про доходи всіх прокурорів і декларації доброчесності. Очищення тих, чий рівень життя не відповідає задекларованим. 
Друге завдання – ловити велику рибу. Ми робимо це в Києві і починаємо робити в областях. Від вас має бути дана оцінка всім керівникам, які дозволяють красти ліс і землю.
Обласному прокурору необхідно протягом двох тижнів визначитися із командою нових заступників. Ви визначаєтесь із ким працюєте, але вже у вересні починаєте давати результати. Часу на розгойдування немає. Зрештою у вересні хочу приїхати знову до вас на чудову закарпатську осінь, щоб побачити зловлену рибу», - метафорично зазначив Генпрокурор. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com