image

Мер Мукачева роздає посади опозиційним депутатам (ДОКУМЕНТ)

Мер Мукачева Андрій Балога починає купувати опозиціонерів посадами

Як ми повідомляли,   Мукачівський Водоканал підняв тарифи на водопостачання та водовідведення відразу на 100% з 29 грн до 59 грн за кубометр. Виконком це рішення підтримав одноголосно.

Підняття тарифів є протизаконним хоча б тому, що ще в серпні 2022 року Президент Володимир Зеленський підписав закон №2479-IX, яким вводиться мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги для населення на час ведення бойових дій і на пів року після їх завершення. 

В інших областях мораторій діє і тут тарифи не ростуть. Таким чином, зараз   у Мукачеві взагалі найвищі тарифи на водопостачання та водовідведення.

Мер Андрій Балога постійно ігнорував вимоги депутатського корпусу, він оголошував перерву у сесії, а потім маніпулятивно звинувачував депутатів у небажанні приймати важливі рішення для міста. Далі більше, почався шантаж депутатів і тиск на них. Чого варте звільнення з посади директора школи №3 Степана Шинка. Як ми повідомляли,  суд відновив Шинка на посаді директора, але мер знову його звільнив. 

Всі ці маніпуляції, тиск та шантаж  вплинули на депутатський корпус і, зрештою, депутати прийняли ультимативне звернення.

У цьому зверненні депутати вимагають: 

  1. Скасувати рішення виконкому щодо необґрунтованого підняття тарифів на водопостачання та водовідведення.
  2. Розпустити виконавчий комітет міської ради, який приймає рішення на користь міського голови, а не громади.
  3. Виконати рішення, прийняті на сесії Мукачівської міської ради, яка відбувалася 20 квітня 2022 року. 

Якщо вимоги не будуть прийняті, то депутати відмовляються проводити сесії міськради.

У мера Мукачева немає більшості в раді і для нього ця ситуація патова. І мер Андрій Балога пішов на вже звичний крок - переманювати опозиційних депутатів. Для цього він просто підготував кілька рішень про призначення на посади.

Для початку Балога визначив переговорника з опозиційними депутатами. Ним став депутат від союзної фракції "Батьківщина" Олександр Лізанець. Для заохочення Балога призначив Лізанця заступником начальника управління міського господарства.

22222

Ну і є призначення і самих опозиційних депутатів. Зокрема, депутат-опозиціонер від фракції партії Слуга Народу Руслан Ткачук був призначений начальником відділу Державного реєстру виборців мукачівської міськради. 

11111

Тактика від Балоги не нова. Але всі куплені посадами депутати повинні пам'ятати, що посадна валюта занадто не стійка. І як Балога призначив когось на посаду, так само може і зняти тоді, коли людина вже буде використана. 

Більшість опозиційних депутатів це розуміють і не піддаються на приманку. Але, на жаль, не всі. 

Василь Коваль для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com