image

Москаль побачив за провокаціями у Тячеві руку Кремля

Чому саме Тячів став епіцентром смути маловідомих активістів

Смута в Тячеві почалася від моновиступу Володимира Малька, якому чомусь не сподобалося, що влада району поклала кошик з квітами до пам'ятника Небесної Сотні. Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль тоді назвав Малька провокатором і повідомив, що керівники РДА були на Майдані і нині допомагають воїнам в АТО. Тобто, почалося таке собі нездорове змагання, хто з тих, хто був на Майдані має право на покладання квітів. Абсурд по-закарпатськи. 

Деякі активісти-маргінали, які бачать себе революціонерами, але не мають підтримки у людей, вирішили скандал розхитати і ситуацію використати для власного піару. Одним із них є маргінал Павло Павлов, який ніби то вболіває за долю власників автомобілів з іноземною реєстрацією, хоча насправді громадською активністю прикриває деякі власні проблеми із законом. Він вже був в епіцентрі скандалу з прикордонниками, а останній скандал виник навколо смертельного випадку на об'їзній дорозі в Ужгороді.

Тим не менше, саме деякі керовані Павловим "пересічники" і стали кістяком у тій групі протестувальників, які вчора для чогось підпалили шини перед будівлею РДА. 

Вимоги цих протестувальників настільки примітивні, що людина навіть з мінімальним юридичним багажем знає, що не в компетенції райради оголошувати імпічмент Президенту. Ці активісти також вимагали зібрати сесію райради протягом трьох годин, хоча жодним законодавством таке не передбачене, бо навіть позачергова сесія збирається за заявою третини депутатського корпусу.

Звичайно, що акція провокаторів не стала масовою, бо на Тячівщині доволі політично інертне населення. Окрім того, вчора ввечері тут збирався актив району і засудив дії людей, які підпалили шини і у заяві активу району було вказано, що смуту вносять якісь невідомі заїжджі люди. А на Тячівщині "чужаків" не люблять.

Сьогодні зранку голова Закарпатської ОДА знову засудив провокаторів і повідомив, що вони діють з команди Росії. "У тому, що саме Росія зацікавлена будь-яким чином розхитати ситуацію на Закарпатті, немає жодних сумнівів. Протягом минулих двох років російські спецслужби неодноразово влаштовували різноманітні провокації в нашій області", - заявив Москаль і нагадав кілька провокацій, які були здійснені в області з подачі Кремля. Москаль також закликав жителів Тячівського району не піддаватися на провокації маргіналів, у "який вата в голові", щоб не розхитувати ситуацію до рівня Донбасу.

До речі, російський вплив саме у Тячівському районі доволі великий. Справа в тому, що це чи не єдиний район в Закарпатті, більшість заробітчан якого працює саме в Росії. І вже були випадки вербування закарпатських заробітчан у Росії. Тому акцією в Тячеві могли б взяти під контроль і співробітники СБУ.

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com