image

Москаль придумав, як позбутися опального голову РДА на Закарпатті

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль призначив в.о. голови Мукачівської РДА Іллю Токаря, хоча нинішній голова РДА Сергій Гайдай

Ще в середині липня цього року з подачі Геннадія Москаля б ільшість депутатів Мукачівської райради визнали роботу голови РДА Сергія Гайдая незадовільною.  Привід був знайдений доволі простий - погано ремонтуються дороги. Саме за це Москаль днями звільнив голову Великоберезнянської РДА Василя Симочка. 

Насправді, Симочко просто не підходив Москалю і той під тиском змушений був написати заяву на звільнення. 

Трохи інша ситуація з Гайдаєм. Москаль сам привіз його з Донбасу і сподівався, що незаангажований Гайдай зможе протистояти родині Балог у Мукачеві. Але цього не сталося. ЗМІ Балог наразі підтримують Гайдая у його протистоянні з Москалем. 

Геннадій Москаль, представляючи Іллю Токаря як в.о. голови РДА, сказав, що Гайдай пішов у довготривалу відпустку, бо пише наукову роботу, а районом нема кому займатися і, мовляв, дороги мало не найгірші в області.

Сергій Гайдай, у свою чергу, підтвердив, що пише наукову роботу, але дороги в районі не найгірші, а найкращі в області і в Москаля немає юридичних підстав його звільняти.

Якщо прослідкувати за подіями, які відбуваються навколо голів РДА, то Геннадій Москаль доволі легко позбувається неугодних. Почалося все з голови Міжгірської РДА Василя Худинця, який чомсь не сподобався Москалю, хоча був доволі ефективним. Москаль його зняв. Так само без скандалів пішов голова Ужгородської РДА Анатолій Синишин, який не влаштовував Москаля. Тепер зі скандалами йдуть Симочко та Гайдай. А ще двоє голів РДА взагалі потрапили під кримінал: голова Виноградівської РДА Михайло Русанюк за хабар, а голова Перечинської РДА Віктор Олефір за те, що, керуючи п'яним на автомобілі, вбив двох жінок. 

З наближенням виборів Геннадію Москалю доведеться все важче керувати процесом, а саме від нього будуть вимагати хороший результат за Петра Порошенка. Будь яке звільнення і призначення голів РДА тепер будуть відбуватися не через господарську діяльність цих голів, а саме за критерієм лояльності до Президента і здатності "організувати" максимальну кількість голосів на виборах. 

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com