image

Москаль сердиться через заплановану акцію протесту селян в Ужгороді

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль розсердився на те, що мешканці кількох сіл мають намір провести акцію протесту 19 квітня

У поширеному Закарпатською ОДА коментарі Москаля йдеться про те, що акція підібрана спеціально на 19 квітня, щоб звернути увагу сотень туристів, які приїдуть дивитися на сакури.

Акцію проводять мешканці сіл Холмок, Сторожниця та Тарновці, які мають намір створити об'єднану територіальну громаду, однак через самодурство голови ОДА не можуть цього зробити. Москаль є типовим совковим чиновником з ментальністю міліціонера, тому є послідовним ворогом реформ і особливо децентралізаційних процесів, - вважають представники багатьох населених пунктів, де голова ОДА не дає створювати ОТГ.

У своєму коментарі Геннадій Москаль переконує, що створення ОТГ сіл, які є поблизу Ужгорода, неможливе, бо існує концепція міст-конгломератів, які повинні поглинути найближчі села. На підтвердження своїх слів Москаль навів купу законодавчих актів, які йому заздалегідь підготували юристи.

Далі Москаль зовсім заплутався, бо повідомив, що створення ОТГ згідно недавно прийнятого закону "Про добровільне об'єднання територіальних громад" найближчі до міст села повинні обговорювати створення ОТГ з владою міст і дозволу від ОДА не потрібно. А потім Москаль каже, що на цей закон він подав до суду, бо він суперечить Конституції. 

Раніше Москаль вже заявляв про те, що створення ОТГ із сіл Холмок, Сторожниця та Тарнівці вб'є Ужгородський район, бо на території цих сіл знаходяться крупні підприємства, які дають 40% із всього бюджету району.

Степан Форкош для Prozak.info

Читайте також: Чому Москаль продовжує воювати проти децентралізації

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com