image

Москаль залишився на посаді голови Закарпатської ОДА

У Кабінеті міністрів прийняли рішення звільнити чотирьох голів ОДА, але серед них немає Геннадія Москаля

Чутки про звільнення Геннадія Москаля з посади голови ОДА поширюються вже давно. Кілька разів Москаль був на грані звільнення.

Варто пригадати конфлікт ще в травні 2016-го року навколо колишнього голови Закарпатської митниці Володимира Колеснікова. Москаль навіть подав ультиматум главі уряду Володимирові Гройсману, мовляв, звільняєте Колеснікова, то звільняйте і мене. Тоді Гройсман втримався, хоча була спокуса звільнити непокірного губернатора. 

Але найбільше крісло голови ОДА під Москалем захиталося від самого початку цього року. Чого вартує конфлікт з в.о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун. Москаль грубо обматюкав Супрун. Гройсман став на захист Супрун і вимагав від Москаля вибачитися, але той стояв на своєму і казав, щоб спочатку вибачилася Уляна Супрун.  

А вже в березні виник прямий конфлікт між Москалем та Гройсманом навколо дотаційності Закарпаття. 

Геннадій Москаль і тоді залишився на посаді. Володимир Гройсман просто не наважився його звільнити, бо у Москаля доволі високий рейтинг в Україні.

І все ж, останнім часом у Києві говорили, що глава уряду вирішив звільнити кількох голів ОДА і що в цьому списку однозначно Москаль. Києву не подобалася позиція голови ОДА Закарпаття щодо конфлікту з Угорщиною. Більше того, ходили чутки, що вже між Гройсманом та Порошенком погодили кандидатуру Василя Петьовки на посаду голови Закарпатської ОДА.

І ось стало відомо, що уряд таки звільняє чотирьох губернаторів. Але серед них немає Геннадія Москаля. Звільнені  будуть голови ОДА Луганської, Чернівецької, Черкаської та Київської областей. А закарпатський губернатор досі залишається на плаву. 

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com