image

На Мукачівщині почалася боротьба за крісло голови РДА

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль здав Мукачівський район своїм політичним партнерам

Як ми повідомляли, Геннадій Москаль очолив осередок Блоку Петра Порошенка на Закарпатті. Відповідно, саме від буде залежати результат Петра Порошенка та партії БПП на найближчих виборах. Нескладний моніторинг показує, що найслабші позиції Москаля у регіоні, який контролює Віктор Балога - Мукачівщині.

Коли Москаль приїхав з Луганщини на посаду голови ОДА Закарпаття, то привіз саме в Мукачівський район з Донбасу Сергія Гайдая. Напевно, розраховував, що принаймні незнайома людина в районі не буде мати сторонніх впливів і наведе порядок і здобуде популярність. 

Не вийшло, Гайдай виявився абсолютно не харизматичним політиком та головою РДА. Не можна сказати, що на ньому їздили, кому не лінь, але Балозі він нічого не міг протиставити. І якщо ще час від часу сам Геннадій Москаль намагається тероризувати Балог на Мукачівщині, то жодного серйозного кроку від Гайдая на конфронтацію з Балогами пригадати важко.

І ось сьогодні визріла ситуація, коли Москаль фактично вирішив віддати долю району своїми політичним партнерам, якими є представники партії "Відродження" Михайла Ланя. Ланьо є серйозним опонентом Віктора Балоги і буде намагатися похитнути позиції клану Балог в його чи не останньому форпості в Закарпатті. 

Відомо, що люди Ланя будуть пропонувати на посаду голови РДА Василя Пашкуляка. Пашкуляк дотичний не лише до Михайла Ланя, але й нардепів Василя Петьовки та Валерія Лунченка. Всі вони є опонентами Балоги. 

Читайте: Лунченко координує роботу Ланя - Віктор Балога

Звичайно, що для того, щоб поставити Пашкуляка, потрібно було звільнити Сергія Гайдая. Розігрався цирк, на який клюнули і депутати від Єдиного Центру Балоги. Більшістю голосів, серед яких і голоси балогівців, Гайдаю сьогодні дали незадовільну оцінку роботі. Привіт формальний - погані дороги. Тобто, привід такий, за яким можна було б звільнити будь якого голову будь якої адміністрації. 

Напевно, єдиноцентристи вже зрозуміли, що їх просто "розвели" на сесії і вони потрапили на гачок. Адже краще вже "нейтральний" Гайдай, ніж людина Ланя Пашкуляк. На деяких інформаційних ресурсах Балоги вже йде пояснення, що висловлення невдоволення роботою голови РДА ще не означає, що його звільнять. Насправді ж, за результатами нинішнього голосування голова ОДА Москаль може спокійно робити подання Президенту Петру Порошенку щодо звільнення Сергія Гайдая і пропонувати призначення іншої кандидатури. 

Не будемо забігати наперед, але поки що все складається не на користь Віктора Балоги та його політичної команди. 

Роман Тишків для Prozak.info

Фото: Мукачево.нет

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com