image

На Закарпатті 22 чиновники можуть бути люстровані

У Реєстрі осіб з усієї України, що підлягають люстрації, йдеться і про 22 закарпатців. Станом на 28 квітня у Реєстрі знаходяться 755 осіб, нові прізвища будуть додаватися, коли надходитиме інформація.

За цим лінком можна переглянути прізвища осіб із Закарпаття, внесених до Реєстру. Названо посадовців часів Януковича, зокрема, В. Корбаня, І. Русина, В. Русина, В. Варцаби. 

Сьогодні, 28 квітня голова Комітету з питань запобігання та протидії корупції, голова Громадського люстраційного комітету Єгор Соболєвоголосив про відкриття онлайн-реєстру осіб, що підлягають люстрації. Він наголосив, що даний реєстр – це інструмент, який допоможе громадянам люструвати високопосадових-мародерів, які не хочу йти зі своїх посад. 

До рестру, який створили активісти Громадського люстраційного комітету, потрапили люди,  що займали свої посади в період величезного розкрадання держави режимом Януковича, плюс ті, які працювали на ключових посадах в період Євромайдану. Постійна адреса Реєстру: http://lku.org.ua/registry

За словами керівника інформаційного відділу Громадського люстраційного комітету Олександри Дрік, до реєстру потрапили не тільки ті посадовці, які були звільнені відповідно до вимог Закону «Про очищення влади», але й ті, які звільнились за власним бажанням. 

«Активісти Громадського люстраційного комітету в ручному режимі перевірили тисячі біографій посадовців і надіслали сотні запитів до державних органів. Для внесення особи до реєстру ми використовуємо виключно офіційну інформацію: офіційні біографії, накази про призначення та звільнення, відповіді на офіційні запити до державних органів. Наш реєстр також включає людей, які нині не обіймають державні посади, але до них застосовується заборона працювати на державний службі протягом 10 років», – зауважила вона. 

В планах Громадського люстраційного комітету — включити до Реєстру 5000 осіб та додати посадовців, які підпадають під люстрацію за іншими критеріями, зокрема, майновим. «Але для цього нам потрібна ваша допомога. Цей Реєстр ми створити фактично в борг завдяки ІТ-шникам, які зголосились нам допомогти, — додає Дрік. — Якщо ви хочете нам допомогти наповнювати реєстр далі, ми вдячні за фінансову підтримку, всі реквізити вказані на сайті реєстру».

За додатковою інформацією звертайтесь:

news@lku.org.ua+38 050 310 57 08

З повагою,команда Громадського люстраційного комітету

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com