image

На Закарпатті поміняли голову обласного осередку партії Батьківщина

Сьогодні на Закарпаття прибула делегація депутатів Верховної Ради від партії «Батьківщина», щоб провести збори активу і повідомити про зміну лідера осередку партії

Нардепи Сергій Соболєв, Михайло Цимбалюк та Іван Крулько провели прес-конференцію, на якій розповідали про головні поточні завдання партії, підготовку до парламентських виборів та позицію партії щодо актуальних проблем в Україні.

Нардепи сказали, що вони проти продажу земель сільськогосподарського призначення і це питання потрібно вирішувати на референдумі. Так само партія проти легалізації грального бізнесу, бо це викачування грошей в Росію і одурманення народу. Також «Батьківщина» проти створення індустріальних парків з певними податковими преференціями.

Також нардепи від «Батьківщини» переконані, що Юлія Тимошенко повинна стати прем’єр-міністром і якщо чинний президент не призначить її зараз, то це буде після чергових, або позачергових парламентських виборів, бо наразі, зі слів нардепів, партія «Батьківщина» має стійкі позиції і є одним із лідерів електоральних симпатій.

Ну а потім слово взяв нардеп Іван Крулько, якого вже було представлено як в.о. голови обласного осередку партії «Батьківщина». При цьому було наголошено, що в самої Юлії Тимошенко саме Закарпаття є в пріоритеті, бо Крулько є заступником голови всеукраїнської партії і при цьому очолить закарпатський обласний осередок. Було також впевнено сказано, що Крулька без проблем затвердять головою осередку на найближчій конференції.

Сам Іван Крулько сказав, що партія не є закритим клубом і відкрита для всіх кандидатів, хоча Сергій Соболєв висунув пропозицію брати членами партії лише в період, коли «Батьківщина» перебуватиме в опозиції, а не при владі.

Ну і нарешті кілька слів сказав Олександр Кеменяш, який 14 років очолював обласну організацію на Закарпатті. «Можливо, повернуся до активної роботи в партії через два роки, коли вирішу деякі особисті та родинні питання. Бажаю партії успішної розбудови», - сказав Кеменяш.

Журналісти задали нардепам «Батьківщини» питання: чия була ідея взяти до лав партії братів Андріївих, якщо чинний мер Ужгорода Богдан Андріїв балотувався до Верховної Ради на минулих виборах від Опозиційного Блоку Кернеса-Ахметова.

Сергій Соболєв відповів, що у партії був вибір, з ким блокуватися і між двома Опозиційними Блоками (Медведчука та Ахметова) вони надали пріоритет ахметівцям.

Соболєв також розповів, що саме в цьому і є суть політики, щоб в правильний час зробити правильні ходи. Вміння знайти спільну мову з тими, хто по різний бік барикад також є політикою. При цьому, Соболєв так і не надав відповідь, хто саме привів Андріївих до «Батьківщини».

Як відомо, багато колишніх представників партії «Відродження» на Закарпатті пішли під крило «Батьківщини» і привів їх туди саме колишній куратор «Відродження» на Закарпатті, екс-нардеп Михайло Ланьо.

 

Уже під час фуршету за елітний стіл з нардепами сів саме Андрій Андріїв. Таким чином, франшиза «Батьківщини» була придбана закарпатськими екс-відродженцями не дарма, вони зараз у політичній фаворі у Юлії Тимошенко.

Ну а щодо Олександра Кеменяша, то він протягом 14 років був відданим партії «Батьківщина» та Юлії Тимошенко. Він залишався з Тимошенко навіть тоді, коли вона була в опалі, а партія зазнавала гонінь. За це Кеменяша поважали навіть політичні опоненти.

Зараз, коли Юля знову може очолити уряд, коли на партію не чиниться жодного політичного тиску, Олександр Кеменяш вирішив піти. Скоріше за все, через те, що центральний апарат партії, у якому зараз і Іван Крулько, тактично витіснив Кеменяша, відмовивши в підтримці осередку. Тепер Крулько, за підтримки екс-відродженців, на найближчій конференції стане головою партії, а самі «відродженці» стануть головним монолітом осередку, витіснивши людей Кеменяша.

Це той випадок, коли пріоритет надається грошам, а не совісті.

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com