image

Скандалу на сесії Ужгородської міськради не вийшло

Напередодні в мережі нагніталася напруга щодо сесії Ужгородської міськради. Однак скандалу не вийшло.

Питання, які викликали резонанс, повинні були проголосовані на сьогоднішній сесії Ужгородської міськради. По-перше, це питання приватизації об’єктів комунальної власності. По-друге, це відставка першого заступника міського голови Івана Волошина. По-третє, це виділення земельних ділянок воїнам АТО.

Активісти закликали ужгородців прийти на сесію і не допустити дерибан.

Напередодні розпалилася справжня ворожнеча між мером міста Віктором Погорєловим та його першим заступником Іваном Волошином. Ще раніше Волошин мав намір протягнути питання ліквідації ЖРЕРів і оголосити конкурс на єдине підприємство по обслуговуванню житлового фонду Ужгорода. Мер Погорєлов з цим не погоджувався.

Окрім того, Волошин протягнув питання ліквідації вуличної виносної торгівлі, що також не подобалося Погорєлову.

І якщо питання легітимності мера позитивно для нього вирішив Львівський суд, то питання легітимності його заступника Волошина повинна була вирішити сьогоднішня сесія.

Ще вчора на фейковій сторінці Погорєлова у Facebook було опубліковано ніби то заяву мера про відставку. Сам Погорєлов це вважає провокацією саме з  метою зірвати сесію.

Сьогодні ж на сесію дійсно прийшло замало депутатів. Зареєструвалося 36 із 60-ти. Проте сесійна зала була повна. Окрім активістів та преси були помічені якісь дивні люди в камуфляжі та просто хлопці спортивної статури і «обличчями не обтяженими інтелектом».

Мер міста Віктор Погорєлов повідомив, що депутатів напередодні залякували і декому навіть порізали колеса на автомобілях, тому і явка така невисока.

Відповідно, питання про відставку Івана Волошина не пройшло. Було всього 26 голосів лише за те, щоб поставити питання на голосування (що значно менше половини), тому Волошин залишився на посаді. Щоправда, голова Громадської ради Ужгорода Олександр Пересоляк нагадав про вимогу громадських слухань звільнити Волошина у зв’язку з конфліктом інтересів, підозрами про корупційні дії і, тому просив повернутися до розгляду цього питання, однак на це вже ніхто не звертав уваги. До речі, самого Волошина на сесії не було.

Окрім того, не вийшло скандалу із приватизацією комунального майна, бо мер просто зняв ці питання з розгляду.

Трохи вдалося поговорити про виділення земельних ділянок учасникам АТО, однак навіть ініціатори винесення такого питання, чомусь запропонували це питання ще довивчити. Такої ж думки був і військовий комісар Микола Журавльов.

Єдине що зробили депутати, так це виділили з мерії автомобіль «Нива», на якому екс-заступник мера Юрій Біляков найближчим часом повинен вирушити в зону АТО.

Ну і нарешті газетне питання. Через брак голосів депутатам двічі не вдалося протягнути питання «реанімації» комунальної газети «Ужгород». Тому газета ця поки не виходитиме.

Фактично це було останнє питання сесії. В залі вже не було кому голосувати, тому мер Віктор Погорєлов просто закрив сесію і сказав: «Зустрінемося після Паски!».

Степан Форкош, Prozak.info

Фото: 7 Днів

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com