image

Найбільший комерційний телеканал Закарпаття забрали люди Бровді

Телеканал "М-Студіо" прибрали до рук люди Роберта Бровді

Від самого заснування телеканалу "М-Студіо" вважалося, що за ним стоїть виключно Віктор Балога. Це був його головний медійний рупор.

Спвізасновниками телеканалу "М-Студіо" був і двоюрідний брат Віктора Балоги Василь Петьовка.

Точніше, власниками телеканлу були представники родини Балоги та Петьовки.

2-ILYuSTRATsIYa

Якщо прослідкувати за "Вікіпедією", то останнє політичне пристанище у Василя Петьовка і досі є Єдиний Центр. Однак, це не так.  Наприкінці 2015 року брати посварилися і Балога вигнав Петьовку з партії.

Василь Петьовка сильно не засмучувався і перейшов до фракції "Воля Народу" і почував себе самодостатнім політиком. Він таки відчував потребу в інформаційних ресурсах і зрозумів, що разом з дружиною має більше акцій на телеканалі "М-Студіо", ніж Балога. Про це дав зрозуміти і директорові телеканалу Володимирові Шубцю.

Володимир Шубець осмілів і телеканал почав ігнорувати Балогу.

Віктор Балога був не просто незадоволений, але й дозволив собі "розпустити руки", побивши Володимира Шубця у присутності колективу телеканалу.

Піднявся шум і Балога намагався згладити інцидент, мовляв, були виключно чоловічі розбірки. Але  Шубець відмовився забирати заяву з поліції.

Згодом дружина Віктора Балоги Оксана Балога та ТОВ "Барва" вийшли зі співзасновників "М-Студіо". Таким чином Василь Петьовка отримав повний контроль над телеканалом. 

Згодом сталися чергові зміни у власництві телеканалом. Згідно з даними ЄДР, дочірнім підприємством «Телерадіокомпанія Мукачево (М-студіо) володіє ТОВ «Продюсер». Засновники останнього, за даними ЄДР, є фірма «Сорел Комодітіс С.Р.О.», яка зареєстрована у столиці Чехії Празі.

Кінцевим бенефіціарним власником і ТОВ «Продюсер» і «М-студіо» вказаний громадянин Яцківський Вадим Ігорович, - повідомляє ІМІ.

Яцківський є серед засновників закарпатського "Фронту Змін", який, як відомо, очолював Роберт Бровді. Яцківський та Бровді є партнерами у бізнесі. Наприклад,  Вадим Яцківський є уповноваженою особою київської фірми "Грейн Трейдинг", співзасновником якої є Роберт Бровді. 

Роберт Бровді тісно пов'язаний з сином судді Конституційного суду Андрієм Стрижаком-молодшим. У них є спільних бізнес. Зараз Бровді та Стрижак починають забудову в Новому районі Ужгорода. Вони ж будують торговий центр на місці згорілого універмагу "Україна".

Дуже близьким до цієї бізнес-пари є і Василь Петьовка, який є їхнім бізнес-партнером у кількох проектах і співвласником нерухомості. Наприклад, будівля на перехресті вулиці Капушанської та проспекту Свободи, де знаходиться магазин електроніки "Фокстрот" та медичний центр "Гемомедика" перебуває у співвласності Стрижака та Петьовки.

І ось зараз ці троє бізнес-партнерів будуть мати у власності найбільший комерційний телеканал Закарпаття, який був заснований ще в 1994 році. 

Виникає питання про те, чи залишиться у керма телеканалу Володимир Шубець. останнім часом по пресі з командою Бровді працювала колишній редактор газети "Закарпатська правда" Наталка Логойда і саме її сватають на директора телеканалу. Щоправда, у неї малий досвід роботи у телебізнесі, якщо не враховувати роботу в медіахолдингу регіонала Олександра Ледиди, де поруч з редакцією "Закарпатської правди" була редакція "21 каналу". 

Що стосується Віктора Балоги, то йому таки важко без телеканалу. Наразі його люди вже зареєстрували свою телекомпанію і вже навіть провели кастинг на телеведучих. 

Всі ці зміни в медіапросторі Закарпатті пояснюються наближенням виборів. Політики готують собі інформаційні платформи.

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com